ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας σε Bloomberg: «Έχω καθαρή εντολή από το λαό για το τέλος της λιτότητας»

 Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο Bloomberg    

 «Η Ελλάδα σύντομα θα πετύχει συμφωνία με την ευρωζώνη για το χρέος», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Bloomberg, μία μέρα μετά τη συνάντηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στο αμερικάνικο οικονομικό δίκτυο ενημέρωσης Bloomberg ότι, "υποχρέωση μου είναι να σέβομαι τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού σε σχέση με τον τερματισμό των πολιτικών της λιτότητας και την επιστροφή σε μια ατζέντα για την ανάπτυξη, που σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ ".
Ο κ. Τσίπρας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, «σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη», ζητώντας παράλληλα πίστωση χρόνου για την δημιουργία ενός προγράμματος ανάκαμψης.
Ο πρωθυπουργός επανέφερε το ζήτημα που συμφώνησε με τον Μάρτιν Σουλτς ότι δηλαδή «χρειαζόμαστε χρόνο για να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ενσωματώσει τους στόχους πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και των πελατειακών πολιτικών».

Ολόκληρη η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε. 
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.
Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.
Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».

______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου