ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο




Α. Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο: «Οι πολίτες το μόνο αφεντικό αυτής της κυβέρνησης»
Το πολιτικό στίγμα και τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.
Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια δίκαια και αμοιβαία επωφελή λύση με απομείωση του χρέους και απεμπλοκή από την ασφυκτική λιτότητα, στήριξη της οικονομίας και αντιμετώπιση της ανεργίας και σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα για την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης οι τέσσερις στόχοι που περιέγραψε ο πρωθυπουργός.
«Μας ανατέθηκε η εξουσία, δεν μας ανήκει. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει άλλο αφεντικό εκτός απο τους πολίτες» πρόσθεσε ο Α. Τσίπρας τονίζοντας πως η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις.
«Κάνουμε πράξη από την πρώτη μέρα όσα λέμε και θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του λαού μας. Δεν θα φοβηθούμε συγκρούσεις με κανενός είδους συμφέροντα. Μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα είναι αδικαιολόγητη αν δεν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.Δε θα οδηγηθούμε σε καταστροφική ρήξη αλλά δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η καταστροφή και η πολιτική της υποτέλειας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους υπουργούς της νέας κυβέρνησης.

_____________
- δείτε στο: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003584/A-Tsipras-sto-proto-upourgiko-sumboulio-Oi-polites-to-mono-afentiko-autis-tis-kubernisis#sthash.OrYJw7vH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου