ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΥΓΗ: Η αυτοδυναμία ανοίγει τον δρόμο στη μεγάλη αλλαγή

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΥΓΗ: Η αυτοδυναμία ανοίγει τον δρόμο στη μεγάλη αλλαγή
του Αλέξη Τσίπρα

Αυτή την Κυριακή δεν διεξάγεται απλώς μια εκλογική μάχη. Διεξάγεται μια μάχη απελευθέρωσης του λαού και της χώρας από ένα καθεστώς καταστροφής και φόβου.
Δεν διεξάγεται μια μάχη για την εναλλαγή στην εξουσία, όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει. Και μετά από τις οποίες όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.
Διεξάγεται μια μάχη που θα κρίνει το αύριο της οικονομίας, της κοινωνίας, της δημοκρατίας. Το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον της Ελλάδας.
Δυο αντιλήψεις, δυο πρακτικές, δυο λογικές, θα μετρηθούν από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην κάλπη. Η μια αποσκοπεί στη συνέχιση και εδραίωση όσων ο ελληνικός λαός ζει και υφίσταται σήμερα. Ενός καθεστώτος που δεν έχει πια κανένα μυστικό. Σημαίνει ανεργία, ανασφάλεια, φτώχεια, απόγνωση. Και έχει ως μόνο του όπλο το ψέμα και τον φόβο.
Η άλλη λογική είναι η λογική της ανατροπής, της μεγάλης προοδευτικής αλλαγής. Η λογική της αποτίναξης των Μνημονίων. Της Ελλάδας που επιμένει κι αντιστέκεται. Της νέας πατριωτικής ενότητας που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για τη στροφή προς τη σωτηρία της κοινωνίας και της χώρας.
Με δυο λόγια:
Από τη μια, το παλιό που αντιστέκεται χρησιμοποιώντας όλες τις εκδοχές του ψέματος και του φόβου.
Από την άλλη, μια κοινωνία που την έχουν οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση με τις συνταγές της λιτότητας.
Από τη μια, κηρύγματα διχασμού που έχουν ξεπεράσει τα όρια του γελοίου.
Από την άλλη, η ενότητα του λαού στη βάση μιας αδήριτης ανάγκης: Η τύχη της πατρίδας βρίσκεται στα χέρια του.
Σ' αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχουν μέσες λύσεις. Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όσοι προσπαθούν να σταθούν σε μια δήθεν κεντρώα και ουδέτερη θέση, δεν έχουν ως στόχο παρά να αναπαραγάγουν το παλιό, αναπαλαιώνοντας τις πιο απεχθείς πλευρές του. Με τη φιλοδοξία μάλιστα, την οποία δεν κρύβουν, να ακυρώσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκβιάζοντας ετερόκλητες συμπράξεις, αν ο τελευταίος δεν πετύχει αυτοδυναμία.
Επειδή όλα αυτά τα σχέδια μόνο ανωμαλία και απογοήτευση συνεπάγονται.
Επειδή μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό βρίσκεται ένα δύσκολο έργο, με πολλές παγίδες και συγκρούσεις.
Επειδή στη διαπραγμάτευση για το χρέος η νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ισχυρή.
Επειδή πρέπει τα χέρια μας να είναι λυμένα απέναντι όχι μόνο στους δανειστές, αλλά και στη διαπλοκή, στους ολιγάρχες και στα κυκλώματα που δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τα προνόμια και την ασυλία τους.
Είναι ανάγκη ο ελληνικός λαός να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για την απαλλαγή από τα Μνημόνια. Για την απαλλαγή από το άχθος του χρέους. Για τη μεταρρύθμιση του κράτους σε προοδευτική κατεύθυνση. Για τη διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας. Για τα εργασιακά, δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Έχουμε πολλή δουλειά από τη Δευτέρα. Έχουμε όραμα, πρόγραμμα, θέληση. Πριν από τη Δευτέρα όμως είναι η Κυριακή. Χρειαζόμαστε την ολόπλευρη στήριξη του λαού στην κάλπη. Χρειαζόμαστε κάθε πολίτη που τα Μνημόνια υποθηκεύουν τη ζωή του, όποιο κόμμα κι αν ψήφιζε χθες. Χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες που θέλουν μια πατρίδα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η αυτοδυναμία εξασφαλίζει σταθερότητα και ανοίγει τον δρόμο στη μεγάλη αλλαγή.
Τη διεκδικούμε εν ονόματι της Ελλάδας και του λαού της.
_____________
http://www.avgi.gr/article/5248956/arthro-tou-alexi-tsipra-stin-augi-i-autodunamia-anoigei-ton-dromo-sti-megali-allagi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου