ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας από την Ομόνοια: "Οι λαοί θα φέρουν την αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη - θα νικήσουμε"

  Δίνουμε Αγώνα για αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 



 

 Μήνυμα νίκης, αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδύναμης Ελλάδας στην Ευρώπη απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, από τη μεγαλειώδη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια.
«Ο φόβος τελείωσε, την Κυριακή ο λαός μας θα γράψει ιστορία, πάμε όλοι μαζί ό,τι κι αν ψηφίζαμε χθες» υπογράμμισε στο ενωτικό του κάλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε από τη Δευτέρα να τελειώσουμε μια για πάντα με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με τον κομματισμό και το ρουσφέτι, με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του πελατειακού κράτους.



Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει μαζί με τους εντεταλμένους των μνημονίων, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με δύναμη, αποφασιστικότητα και με συμμαχίες στην Ευρώπη το επαχθές και μη βιώσιμο χρέος.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως έχουμε όραμα μια χώρα με δικαιοσύνη, ισότητα και δημοκρατία με ίσες ευκαιρίες για όλους, δεσμεύτηκε για την προστασία του 99% της κοινωνίας που λεηλατήθηκε από το μνημόνιο, ενώ υπογράμμισε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, έχει επιδοθεί σε μια διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου. «Ποτέ άλλοτε», είπε, «ένας πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του, τη δημοκρατία και το λαό του, όσο ο Αντώνης Σαμαράς.



«Φυσάει άνεμος δημοκρατικής αλλαγής στην Ευρώπη, η ελπίδα έρχεται», τόνισε σε χαιρετισμό του από την Ομόνοια, στην ελληνική γλώσσα, ο ηγέτης του Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Εκτός από τις χιλιάδες κόσμου, παρόντες ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας, Πιερ Λοράν, αντιπροσωπείες κομμάτων, συνδικάτων, οργανώσεων και κινημάτων από όλο τον κόσμο.



Κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη λιτότητα της Άνγκελα Μέρκελ, προανήγγειλε νωρίτερα μιλώντας στο Κόκκινο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. Πρόσθεσε ότι «Σαμαράς και Ραχόι είναι οι αποτυχημένες εκδοχές της Άνγκελα Μέρκελ, που με τις πολιτικές που ακολούθησαν, επιδείνωσαν την ανεργία, τη λιτότητα και το χρέος».
Σήμερα Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι η διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. 
Την Παρασκευή στις 15.00 η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο Μέγαρο.
Το παρών έδωσαν και ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Πιερ Λοράν και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos.
Αντιπροσωπείες κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων και συνδικάτων από όλο τον κόσμο παραβρέθηκαν στην Αθήνα για την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα, αλλά για συμμετοχή στις εκλογικές δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Κυριακή των εκλογών.
Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με επικεφαλής τον Πρόεδρο Pierre Laurent και τις Αντιπροέδρους Maite Mola και Marisa Matias.

Αντιπροσωπείες του Podemos με επικεφαλής τον Pablo Iglesias, της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας με επικεφαλής τον συντονιστή Cayo Lara και τον επικεφαλής τους στις εκλογές Alberto Garzon, των Πράσινων της Καταλονίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Joan Herrera, των Πράσινων της Γαλλίας με επικεφαλής τον εκπρόσωπο τύπου Julien Bayou, του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος με επικεφαλής την Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Lydia Samarbakhsh, από το Κόμμα της Αριστεράς με επικεφαλής την Raquel Garrido.
Από τη Γαλλία βρίσκεται επίσης αντιπροσωπεία μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Gerard Filoche.
Πολυπληθής αντιπροσωπεία έρχεται από την Ιταλία και ανάμεσά τους βρίσκονται οι Paolo Ferrero από τη Rifondazione Comunista, Nicki Vendola από τη SEL, Μassimo Torrelli από την Altra Europa con Tsipras, Luciana Castellina πρώην ευρωβουλευτίνα, Pascualina Napoletano, πρώην πρόεδρος των ευρωπαίων σοσιαλιστών και τον Maurizio Landini, γενικό γραμματέα του συνδικάτου FIOM.
Από τη Γερμανία ο συμπρόεδρος του Die Linke, Bernd Riexinger, από τη Σουηδία ο πρόεδρος της Σουηδικής Αριστεράς Jonas Sjosdet, από τη Φιλανδία ο πρόεδρος της Αριστερής Συμμαχίας Paavo Archinmaki.
Έρχονται επίσης αντιπροσωπείες βουλευτών και εκπρόσωποι οργανώσεων και κομμάτων από τη Δανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σκωτία όπως και από την Τουρκία με επικεφαλής τον συμπρόεδρο του ODP, Alper Tas.
Τέλος, βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία από την Αυστραλία και από τη Λατινική Αμερική. Εκτός από τους πρέσβεις πολλών χωρών που θα συμμετάσχουν στην ομιλία της Πέμπτης, έχουν έλθει αποστολές από τη Βραζιλία με επικεφαλής τον Jualiano Medeiros, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του PSOL, από την Αργεντινή με επικεφαλής τον γερουσιαστή Juan Manuel Irrazabal και τον Alejandro Bodart, γενικό γραμματέα του MST.

- από το: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003270/kentriki-proeklogiki-sugkentrosi-tou-SURIZA-stin-Athina#sthash.Fxs34m3N.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου