ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Έτος πολιτικής αλλαγής

Καλή χρονιά, καλή δύναμη, καλόν αγώνα.

Το 2015 φέρνει τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο. Η επιλογή είναι στα χέρια του. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μπορεί να μπει τέλος στο καθεστώς που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία.
Το μέλλον της χώρας είναι στα χέρια του λαού μας. Είναι μια μάχη για να γκρεμίσουμε το παλιό και να χτίσουμε το νέο. Δεν θα είναι εύκολη μάχη, γιατί το παλιό αντιστέκεται για να κρατήσει τα προνόμιά του. Καταφεύγει στην κινδυνολογία, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο πλήττει την ίδια τη χώρα.
Ο Σαμαράς μιλά για έξοδο από τα Μνημόνια, αλλά έχει έτοιμο το νέο Μνημόνιο, με όλα τα μέτρα που περιγράφονται στο e-mail Χαρδούβελη. Αύξηση φόρων, και ειδικότερα του ΦΠΑ, νέες περικοπές συντάξεων, "μαχαίρι" στις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, το ισχνό πλέον κοινωνικό κράτος. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους.
Στόχος της Αριστεράς δεν είναι η εξουσία για την εξουσία, όπως έκανε μέχρι σήμερα το πολιτικό κατεστημένο. Στόχος είναι η δημοκρατική αναγέννηση της κοινωνίας και της χώρας. Η μεταρρύθμιση του κράτους προς όφελος του πολίτη. Η σύγκρουση με τα συμφέροντα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η κοινωνική δικαιοσύνη, η μεγάλη προοδευτική αλλαγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως από την πρώτη ημέρα της νέας διακυβέρνησης θα αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία. Δεσμεύτηκε για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη βιωσιμότητα του χρέους. Στο διαρκές συνέδριό του, που συγκαλείται το Σαββατοκύριακο, μέσα από γόνιμο διάλογο και προβληματισμό, θα χαραχθούν οι βασικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού του προγράμματος και θα αποφασιστούν οι πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες με στόχο την οικοδόμηση της αυτοδυναμίας.
Καλοδεχούμενοι σε αυτόν τον δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα, είναι όσοι θέλουν να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας για την οικονομική ανόρθωση και την αξιοπρέπεια του λαού μας.
Η κυβέρνηση σωτηρίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το βραβείο της μάχης που έχουμε μπροστά μας. Καλή χρονιά, καλή δύναμη, καλόν αγώνα
- από το: http://left.gr/news/etos-politikis-allagis#sthash.ymRLU5A6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου