ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ισπανία: Εντυπωσιακές διαδηλώσεις από την «Παλίρροια των Πολιτών»*


Παρούσα στη Μαδρίτη η Ευρωπαϊκή Αριστερά  

Ε κ α τ ο ν τ ά δ ε ς  χ ι λ ι ά δ ε ς πολίτες διαδήλωσαν στις 23 Φεβρουαρίου, σε 80 πόλεις της Ισπανίας, μετά από κάλεσμα της «Παλίρροιας των Πολιτών». Στη συλλογικότητα αυτή συμμετέχουν πάνω από 300 κοινωνικές και π ο λ ι τ ι κ έ ς  ο ρ γ α ν ώ σ ε ι ς , συμπεριλαμβανομένων του Ισπανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, της Ενωμένης Αριστεράς, της Πράσινης Παλίρροιας της Εκπαίδευσης, της Λευκής Παλίρροιας της Υγείας, της Πλατφόρμας των Πληγέντων από Έξωση Λόγω Υποθηκών και του κινήματος 15Μ (Αγανακτισμένοι). Την ίδια μέρα έγιναν ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε 80 ισπανικές πόλεις ενάντια στις περικοπές και τη διαφθορά και υπέρ της διάσωσης των δημοσίων υπηρεσιών.
Αντιπροσωπεία του Κόμματος Ε υ ρ ω π α ϊ κ ή ς Α ρ ι σ τ ε ρ ά ς (ΚΕΑ) πήρε μέρος στην εντυπωσιακή αντικυβερνητική διαδήλωση της Μαδρίτης, με επικεφαλής την αντιπρόεδρό του, Ευρωβουλευτή, Μαρίζα Ματίας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι από το Μέτωπο της Αριστεράς, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κόμμα της Αριστεράς από τη Γαλλία, τον Συνασπισμό και την ΑΚΟΑ από την Ελλάδα, το Die Linke της Γερμανίας, το Μπλοκ της Αριστεράς από την Πορτογαλία και την Αριστερή Συμμαχία Φινλανδίας. 
Το Ισπανικό Κομμουνιστικό Κόμμα και η Ενωμένη Αριστερά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και καταγγέλλουν την πολιτική των περικοπών και τη δικτατορία των αγορών, που επιβάλλεται στην Ευρώπη και αποδομεί πλήρως το κοινωνικό κράτος. 
Η ημερομηνία της διαδήλωσης (23η Φεβρουαρίου) δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού συμπίπτει με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 23ης Φεβρουαρίου 1981. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων θέλησαν με αυτή τη συμβολική κίνηση να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επιβολή ενός νέου «πραξικοπήματος» από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που αποτελεί την πηγή της πολιτικής της λιτότητας. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα συνθήματα της διαδήλωσης στη Μαδρίτη ήταν το «Δεν είναι η διαφθορά.
Είναι ο καπιταλισμός». Άλλο ένα σημείο αιχμής που ανέδειξαν οι διαδηλωτές στη Μαδρίτη ήταν η άρνηση πληρωμής του χρέους, που εκφράστηκε μέσα από το σύνθημα «Δεν χρωστάμε-
Δεν πληρώνουμε» όταν η διαδήλωση πέρασε έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ισπανίας.
Ο ι δ ι ο ρ γ α ν ω τ έ ς τ ω ν διαδηλώσεων χαρακτήρισαν α υ τ έ ς τ ι ς π α ν ε θ ν ι κ έ ς κινητοποιήσεις ως απλώς ένα σημείο εκκίνησης και τόνισαν ότι στόχος τους είναι ξεκάθαρος και δεν αφορά απλώς την ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης, αλλά τη συνολική ανατροπή του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας.

______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου