ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Η πρώτη "επίσημη" κάθοδος όχι των Μυρίων αλλά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Μαραθώνα συντεταγμένα και με πανό έγινε σήμερα Τρίτη 6 Νοέμβρη 2012. Η προσυγκέντρωση των μελών έγινε στις 10.00 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο Νέας Μάκρης και από εκεί με πούλμαν η μετάβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών όπου ήταν η Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Μαζί μας στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαραθώνα και ο αγωνιστής Γιώργος Πάντζας, Βουλευτής της περιοχής μας, δίπλα σ΄ έναν άλλον αγωνιστή, τον Παναγιώτη Σιδέρη,
 Γραμματέα της οργάνωσης Μαραθώνα. Δίπλα ο γιατρός Νικήτας Βασιλάκης, η Λευκή και με το άσπρο καπέλο ο σύντροφος Βασίλης Δελαγραμμάτικας .


Και ο σύντροφος Βασίλης Πριμικήρης μέλος της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ
στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαραθώνα δίπλα στον Γραμματέα Παναγιώτη Σιδέρη.



Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα η 48ωρη γενική απεργία! Μια πραγματική λαοθάλασσα μισθωτών, επαγγελματοβιοτεχνών,εμπόρων, ανέργων, νεολαίων, έχουν πλημμυρίσει τηνΑθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας , προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήραεργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το οποίο κατατέθηκε χθες τη νύχτα της Δευτέρας (5/11) από τηνκυβέρνηση Σαμαρά και θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (7/11).
Σε εξέλιξη βρίσκονται, αυτήν την ώρα, ογκώδεις πορείες και συλλαλητήρια στους κεντρικούς δρόμους όλων των πόλεων της Ελλάδας, ενώ, στην Αθήνα, η πλατεία Συντάγματος είναι κατάμεστη από κόσμο.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ 
Στη απεργιακή συγκέντρωση το "παρών" έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, σε δηλώσεις του, ζήτησε να γίνουν εκλογές προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή και να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία.
                                                             
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους , κάλεσε το λαό να προχωρήσει σε οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα, προκειμένου η αντεπίθεση να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποδέσμευση. 
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ:ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΥΠΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ"
Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης (6/11) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις των νέων σφαγιαστικών μέτρων.

Στην Επιτροπή Οικονομικών, απορρίφθηκε από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η εύλογη ένσταση που είχε διατυπώσει η αντιπολίτευση για την απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος(!), το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα συμφωνίας των κυβερνητικών συνεταίρων με την τρόϊκα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι είναι προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης, προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία.
«Εισάγεται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, διότι περιέχει διατάξεις για την εφαρμογή μνημονιακών μας υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση της δόσης» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:
«Με λίγα λόγια, η άμεση εκταμίευση είναι απαραίτητη για την αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας. Κατανοώ τις ενστάσεις που εκφράζονται για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όμως όλα τα υπουργεία κινούμαστε σε ένα εντελώς ασφυκτικό πλαίσιο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει και παράκαμψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».
'Αμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που «επιτέθηκε» στον υπουργό Οικονομικών κατηγορώντας τον για «μεγάλο θράσος» και χαρακτηρίζοντας την εισήγησή του «κατάπτυστη», «εισήγηση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, που έζησε η χώρα επί χούντας και νομίζαμε ότι είχαν περάσει».
«Εισηγείστε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Καταργείτε το κοινοβούλιοΚουρελιάζετε τον κανονισμό και το Σύνταγμα, προκειμένου να επιβάλετε στη χώρα μια αδίστακτη μνημονιακή χούντα υπό κοινοβουλευτικό μανδύα. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να πάτε με αυτές τις διαδικασίες που ουδέποτε εφαρμόστηκαν στο κοινοβούλιο σε περίοδο Δημοκρατίας. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να προχωράτε σε άνομες πράξεις».

_____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου