ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

«Δημόσιος έλεγχος στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες»


«Δημόσιος έλεγχος στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες»

Τη θέση του, πως θα πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής του κόμματος.

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει απίστευτης σκληρότητας μέτρα λιτότητας για το λαό, χαρίζει στους τραπεζίτες τις ενισχύσεις για την ανακεφαλαιοποίηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:
«1. Οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες να τεθούν άμεσα υπό δημόσιο έλεγχο και, επειδή η ανακεφαλαιοποίησή τους γίνεται μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που έχει ανεξαρτησία και αυτοτέλεια, να γίνει η ανάλογη τροποποίηση του σχετικού νόμου για να τεθεί υπό τον έλεγχο επιτροπής της Βουλής.
2. Οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες να αναλάβουν την κάλυψη τουλάχιστον των τόκων του δανείου του Ελληνικού Δημοσίου, που αντιστοιχούν στο ποσό της ανακεφαλαιοποίησής τους.
3. Η ελάχιστη συμμετοχή 10% στις ΑΜΚ των τραπεζών να καταβάλλεται σε μετρητά από τους βασικούς μετόχους και η έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών να γίνει μετά τις αυξήσεις.
4. Να αναλάβουν δεσμεύσεις οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες για:
• διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά,
• διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών,
• διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο χωρίς απολύσεις, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την μεγαλύτερη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας».




_______________________
http://www.attikipress.gr/33324/dhmosios-elegxos-stis-anakefalaiopoihmenes-trapezes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου