ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή


Η ανατροπή των μέτρων, των Μνημονίων καθώς και της τρικομματικής κυβέρνησης είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ όρος επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας και απευθύνει ηχηρότατο κάλεσμα συμμετοχής και στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Στη φωτογραφία ο Αλ. Τσίπρας από τη χθεσινή συγκέντρωση των συνδικάτων

Για να μιλήσει και να απαλλαγεί ο λαός από τη νέα τυραννία. Οι βουλευτές να μην γίνουν συνένοχοι

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου: Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ένα διάστημα που η συγκυβέρνηση “αξιοποίησε” για να διαψεύσει την προγραμματική της συμφωνία περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και για να προωθήσει το πλέον επώδυνο πακέτο μέτρων, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας απαίτησε νέα προσφυγή στις κάλπες. Για να σταματήσει η καταστροφή -να μπει, με άλλα λόγια, πάτος στο βαρέλι και να επιστρέψουν η ελπίδα, η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη.

Το αίτημα εκλογών διατύπωσε για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Γραμματείας του σχήματος. Και το επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο χθες από την απεργιακή κινητοποίηση. “Ζητάμε εκλογές. Εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή. Για να μιλήσει ο λαός, για να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία”. Ένα αίτημα που δεν απευθύνει στην “τρικομματική κοινοπραξία του Μνημονίου”, όπως αποκάλεσε χθες την συγκυβέρνηση, την οποία άλλωστε κατηγορεί ότι “προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές, παραδίδει την κοινωνία στην πυρά του τρίτου Μνημονίου”.

Πρόκειται για ένα αίτημα με διεκδικητικό χαρακτήρα. Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα από την ομιλία του την Κυριακή, όπου κάλεσε τον λαό να τις επιβάλει: “Καλούμε τον λαό σε διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα. Είναι συνταγματική, πατριωτική και δημοκρατική ευθύνη όλων. Για να σωθεί ο τόπος. Να επιβάλει με τη δράση του την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία”.

Αντίστοιχες ήταν οι χθεσινές του δηλώσεις, με τις οποίες προειδοποίησε ότι “δεν θα τους αφήσουμε να παραδώσουν τη χώρα, θα τους αναγκάσουμε να προσφύγουν πολύ σύντομα στη λαϊκή ετυμηγορία”.

Κάλεσμα στους βουλευτές να καταψηφίσουν
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία της Κυριακής απευθύνθηκε και προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ειδικά δε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., καλώντας τους να μην γίνουν... συνένοχοι, ενώ έθεσε προς τη μεριά τους το εξής δίλημμα: “Είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου και της εξάρτησης, ως δορυφόροι της νέας μνημονιακής συντηρητικής παράταξης του Α. Σαμαρά. Είτε δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν την παρουσία τους και την πολύτιμη συμμετοχή τους στο μέτωπο της σωτηρίας του λαού”. Προ-καλώντας τους από τη μεριά του να πράξουν το δεύτερο.
Εξάλλου η ανατροπή των μέτρων, των Μνημονίων, καθώς και της τρικομματικής κυβέρνησης είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κάτι περισσότερο από πολιτικός στόχος. Είναι όρος επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι απευθύνει ηχηρότατο κάλεσμα συμμετοχής και στη σημερινή απεργιακή κινητοποίησης. Η σημασία που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στη μάχη κατά των μέτρων φάνηκε και από την κινητοποίηση των Τοπικών Επιτροπών, που τις τελευταίες μέρες "όργωσαν" τις γειτονιές της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας καλώντας στη 48ωρη. Για τον ίδιο σκοπό βουλευτές και στελέχη έκαναν σειρά περιοδειών, οργανώσεις μίσθωσαν χθες λεωφορεία ώστε να μπορεί ο κόσμος -παρά την απεργία των ΜΜΜ- να συμμετάσχει, ενώ και στη χθεσινή απεργία τα μπλοκ του σχήματος ήταν κατά κοινή ομολογία εντυπωσιακά.

Σήμερα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο να κλιμακώσει τη δράση, να μετέχει ακόμη πιο μαζικά αλλά και να μείνει στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, να περικυκλώσει τη Βουλή και να επιβάλει στους βουλευτές την καταψήφιση.

“Μας κυβερνούν μερκελιστές”, "ξεφτιλίζουν τη Δημοκρατία"

Την ίδια ώρα ο Αλ. Τσίπρας θέτει στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό, στον οποίο εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική για τη σιγή ιχθύος που τήρησε απέναντι στις δηλώσεις Μέρκελ περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας των κρατών που έχουν υψηλό δημόσιο χρέος. “Δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές αλλά μερκελιστές” είπε επί λέξει στην ομιλία προς την Κ.Ο.

Αντίστοιχες τοποθετήσεις έκαναν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με τον εκπρόσωπό του, Π. Σκουρλέτη, να τονίζει σε χθεσινή του συνέντευξη (Σκάι) ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ. Και υποστήριξε την άποψη του σχήματος, θέτοντας σειρά ερωτημάτων: "Σε αυτά (σ.σ.: τις δηλώσεις Μέρκελ) δεν αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός; Γιατί ο πρωθυπουργός δεν ήταν στη συνάντηση που έγινε στη Μάλτα ανάμεσα στους Γάλλους και τους Ιταλούς που συζήτησαν για τα προβλήματα του Νότου; Γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει καταθέσει μια διαφορετική πρόταση για τα ζητήματα του χρέους σε επίπεδο Ευρώπης; Άρα για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε;".

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, καταφέρθηκε εναντίον της ΔΗΜ.ΑΡ. για την απόφασή της να ψηφίσει "παρών" στο πολυνομοσχέδιο και "ναι" στον προϋπολογισμό, μια πολιτική στάση που χαρακτήρισε "πολιτικαντισμό και υποκρισία". Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Δημ. Παπαδημούλης ανέδειξε επίσης την ταξικότητα των μέτρων, "σκληρά για τους κοινωνικά ασθενέστερους (...) καθόλου σκληρά για τους πλούσιους, τους φοροφυγάδες, τους διεφθαρμένους", ενώ χαρακτήρισε "άθλια" τη διαδικασία ψήφισης του πακέτου σε ένα μόνο άρθρο.

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας άλλωστε, τόσο σε ό,τι αφορά τους θεσμούς και την πλήρη απαξίωση του Κοινοβουλίου που επιχειρεί η κυβέρνηση όσο και σε ό,τι αφορά την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, κατά τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα, παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Ξεφτιλίζουν και καταρρακώνουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μετατρέπουν τη Βουλή σε μια λέσχη επικύρωσης των διαταγμάτων της τρόικας" είπε από το Πεδίον του Άρεως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, "κυβερνά όχι ελέω λαού, αλλά ελέω δανειστών" είπε στην ομιλία της Κυριακής.

Παν. Λαφαζάνης: "Ούτε δημαγωγούμε ούτε φοβόμαστε να αναλάβουμε κυβερνητικές ευθύνες"

"Μητέρα των μαχών" χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη μάχη για την καταψήφιση του πακέτου μέτρων και του προϋπολογισμού. Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" μίλησε για τη φράση της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσε ντόρο, "δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε", σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ενόχληση στο εσωτερικό του σχήματος "σε όσους άκουσαν ή διάβασαν το πλήρες κείμενο της τοποθέτησής μου". Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "αστική αξιωματική αντιπολίτευση", ότι "δεν πάσχει από τα σύνδρομα της 'εξουσιολαγνείας' και του κυβερνητισμού" και ότι "δεν δημαγωγεί". Ωστόσο, ερωτηθείς αν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την εξουσία για να μην "σκάσει" μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα χέρια του, ξεκαθάρισε: "Όσοι φοβούνται να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες είναι όσοι δεν θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία και οι κοινωνίες αλλάζουν πάντα με ρίσκο και σε ώρες μεγάλων κρίσεων και δοκιμασίας σαν και αυτές που διανύουμε σήμερα".

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, σε σχόλιό του για την ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Ας πείσει πρώτα ο κ. Τσίπρας τις συνιστώσες του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μετά να ζητήσει εκλογές". Για να εισπράξει την απάντηση του γραφείου Τύπου: "Εφόσον οι εταίροι της κυβέρνησης είναι τόσο βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει, ας προκηρύξουν άμεσα εκλογές για να το επιβεβαιώσουν. Κι ως έτοιμοι από καιρό να αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια που χάνουν".

______________________________________
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΑΦΝΗ ΣΦΕΤΣΑ   - εφημερίδα Η ΑΥΓΗ 
http://www.avgi.gr/StartPageAction.action


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου