ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους Έλληνες απεργούς από τη γερμανική Αριστερά

Ο ελληνικός πληθυσμός διαμαρτύρεται αυτή την εβδομάδα εκ νέου με γενική απεργία εναντίον του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ, που θα ψηφιστεί αύριο από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σχετικά με το θέμα αυτό, προχώρησαν σε δηλώσεις οι επικεφαλής του κόμματος της γερμανικής αριστεράς «Die Linke», Katja Kipping και Bernd Riexinger. Η δήλωση του κόμματος τιτλοφορείται «Αλληλεγγύη με την Ελλάδα σημαίνει αλληλεγγύη με τους διαμαρτυρόμενους» και έχει ως εξής:
«Οι κτηνώδεις απαιτήσεις της τρόικας και των πιστωτών επιβαρύνουν περισσότερο από όλους, τους συνταξιούχους. Οι συντάξεις τους φημολογείται ότι θα περικοπούν για τέταρτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ενώ θα καταργηθεί το επίδομα Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους. Επιπλέον, τα μέτρα λιτότητας προβλέπουν περικοπές στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, ακόμα και στο επίδομα για τα παιδιά.
Η Ελλάδα βρίσκεται μετά από χρόνια οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης στα πρόθυρα της κατάρρευσης και βιώνει μια υποβόσκουσα ανθρωπιστική καταστροφή. Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν, ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από την κοινωνική και οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας. Αν η Ελλάδα καταρρέει υπό την πίεση της τρόικας, πρώτον δεν θα εξαλειφθούν οι κίνδυνοι «μόλυνσης» για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, δεύτερον θα παραχθούν κόστη δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και τρίτον θα προκληθεί κίνδυνος εκ θεμελίων για την υπόσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Οι κτηνώδεις περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών δεν έχουν επιτύχει κανέναν από τους στόχους τους. Εκείνοι που βγαίνουν στους δρόμους στην Ελλάδα δεν υπερασπίζονται μόνο τα δικά τους δίκαια κοινωνικά συμφέροντα. Διαμαρτύρονται ενάντια σε μια λανθασμένη πολιτική, η οποία είναι λανθασμένη και επικίνδυνη σε όλη την Ευρώπη. Η αλληλεγγύη με την Ελλάδα σημαίνει αλληλεγγύη με τους διαμαρτυρόμενους. Αντί να ρίχνουμε συνέχεια νέα δισεκατομμύρια στις τράπεζες και να επιβαρύνουμε γι’ αυτό εν συνεχεία, μέσω κτηνωδών περικοπών, τους απασχολούμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, θα πρέπει να αγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη, ώστε να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που επωφελήθηκαν από το δημοσιονομικό καζίνο».
____________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου