ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Δημόσιος και ελεύθερος χώρος να παραμείνει το Ελληνικό

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ    


Επικροτεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό τη δέσμευση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη, όπως διατυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι θα επανεξετάσει τη σκανδαλώδη εξαγορά της έκτασης με στόχο την ακύρωσή της. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως εκκρεμεί από τη Βουλή η επικύρωση της σύμβασης εξαγοράς του Ελληνικού, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ελέγχου της από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η Επιτροπή Αγώνα χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους ισχυρισμούς της εταιρείας Lamda Development (L.D.) του Ομίλου Λάτση παρατηρώντας ότι η διαδικασία του διαγωνισμού με έναν και μοναδικό υποψήφιο "βρίθει μεθοδεύσεων, παρανομιών και παραβιάσεων συνταγματικών επιταγών, διατάξεων εθνικών νόμων και κοινοτικής νομοθεσίας".
Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ισχύοντος μνημονιακού νόμου 4062/2012 και στη διαμόρφωση ενός νέου, που θα καθορίσει διαφορετικές χρήσεις γης και όρους δόμησης στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι με τα κερδοσκοπικά συμφέροντα του Ομίλου Λάτση.
Η Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει: "Πέρα από τη νομιμότητα της διαδικασίας και το ύψος του τιμήματος, η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να συνυπολογίσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος της ιδιωτικοποίησης και της δόμησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, θέτοντας διαφορετικούς στόχους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το Ελληνικό πρέπει να παραμείνει δημόσιος και ελεύθερος χώρος και να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου, με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες".


________________
http://www.avgi.gr/article/5314951/dimosios-kai-eleutheros-xoros-na-parameinei-to-elliniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου