ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο»

 


 "Χτες ακυρώσαμε τα σχέδια όσων από μέσα κι απέξω ήθελαν να προκαλέσουν ασφυξία στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου. Κερδίσαμε μία μάχη, όχι όμως τον πόλεμο. Μοναδικός σύμμαχος και συμπαραστάτης ο ελληνικός λαός", διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν λίγο στο διάγγελμά του, κλείνοντας απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό: "Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται" "Πετύχαμε το βασικό μας σκοπό", είπε ο Α. Τσίπρας. "Κερδίσαμε μία μάχη, όχι όμως τον πόλεμο. Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας. Πριν είκοσι μέρες παραλάβαμε μια χώρα διαλυμένη, υποταγμένη. Αποτρέψαμε τα σχέδιά τους να προκαλέσουν ασφυξία στη χώρα στις 28/2"

Ευχαριστώντας τον ελληνικό λαό σε κάθε αποστροφή του λόγου του, διότι όπως είπε "το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο ήταν ο λαός", αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπεγράφη χτες στις Βρυξέλλες, μια συμφωνία που γεφυρώνει τις απαιτήσεις των θεσμών με το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, ακυρώνει τη λιτότητα και τους μηχανισμούς που την επιβάλλουν και ανατρέπει υφεσιακά μέτρα.

"Ίσως να είναι και η πιο σημαντική ημέρα για όλη της Ευρώπη", σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, λέγοντας πως προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.
"Εχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας, ο ελληνικός λαό το ξέρει, και θα του λέμε μόνο την αλήθεια", είπε.
"Χτες κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για αλλαγή πορείας εντός της ευρωζώνης. Μοναδικός σύμμαχος, συμπαραστάτης και κριτής ο ελληνικό λαός. Ο κοινός μας αγώνας, συνεχίζεται", κατέληξε. 

Διάγγελμα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
σχετικά με την απόφαση του Eurogroup

Η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη.
Σε μια σκληρή και δύσκολη, ίσως για πρώτη φορά, αληθινή διαπραγμάτευση, 
θέσαμε στόχους, ήμασταν συγκροτημένοι, δείξαμε αποφασιστικότητα αλλά και ευελιξία, πετύχαμε στο τέλος τον βασικό μας σκοπό.
Θέλω από τη καρδιά μου να ευχαριστήσω όλες και όλους εσας, τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνίδων και των ελλήνων, που στάθηκαν στο πλευρό της Ελληνικής κυβέρνησης.
Αυτή ήταν η καθοριστικότερη συμβολή, το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο.
Με αυτή τη καθοριστική υποστήριξη, χθες κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως και το πόλεμο.
Οι δυσκολίες, οι πραγματικές δυσκολίες, όχι μόνον αυτές που αφορούν τη διαπραγμάτευση και τη σχέση με τους εταίρους, είναι μπροστά μας.
Πριν περίπου είκοσι μέρες, παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού, με άδεια ταμεία και με έλλειμμα ρευστότητας.
Και ταυτόχρονα παγιδευμένη σε ένα εσκεμμένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, γιατί κάποιοι σχεδίαζαν το σενάριο της αντιμνημονιακής παρένθεσης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις αυτών των σχεδιασμών στην ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία και στη λεηλατημένη από τα μνημόνια, πατρίδα.
Χθες ακυρώσαμε τα σχέδιά τους.
Αποτρέψαμε το σχέδιο των τυφλών, συντηρητικών δυνάμεων, μέσα και έξω από τη χώρα, να προκαλέσουν ασφυξία στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου.
Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια.
Και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη αποτελεί πεδίο διαπραγμάτευσης και αμοιβαία βιώσιμων συμβιβασμών και όχι πεδίο εξόντωσης, υποταγής και τυφλής τιμωρίας.
Και υπό αυτή την έννοια, ίσως η χθεσινή ημέρα να είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη από ότι είναι για την ίδια την Ελλάδα.

Το χθεσινό κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup αποτελεί μια κατ’ αρχήν συμφωνία-πλαίσιο, η οποία γεφυρώνει το χρόνο ανάμεσα στο Μνημόνιο και στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη.
Είναι μια συμφωνία που ακυρώνει στην πράξη τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, 
για απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, 
για αυξήσεις στο ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα φάρμακα και στις τουριστικές υποδομές.
Ακυρώνει στην πράξη τη λιτότητα και τους μηχανισμούς που την επιβάλλουν, όπως είναι τα εξωπραγματικά και υφεσιακά πρωτογενή πλεονάσματα. 
Δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή των αναγκαίων, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αφορούν την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτελεί πρώτιστο καθήκον.

Ελληνίδες, Έλληνες
Μέσα σε λίγες μόνο μέρες πετύχαμε πολλά.
Έχουμε όμως ακόμα μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας
Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει.
Έχει, άλλωστε, μια κυβέρνηση που θα του λέει πάντα την αλήθεια.
Γιατί η μόνη μας δύναμη είναι η δική του στήριξη και εμπιστοσύνη.
Χθες λοιπόν κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αφήνοντας πίσω μας τη λιτότητα, τα Μνημόνια και τη Τρόικα.
Ένα αποφασιστικό βήμα για αλλαγή πορείας εντός της ευρωζώνης.
Η διαπραγμάτευση, όμως, δε τελείωσε χθες.
Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε ένα νέο, πιο ουσιαστικό στάδιο μέχρι την οριστική συμφωνία μετάβασης από τη πολιτική των μνημονίων της καταστροφής στη πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. 
Σε αυτή τη διαρκή και δύσκολη μάχη.
Σε αυτή την ουσιαστική διαπραγμάτευση με ορίζοντα τον ερχόμενο Ιούνη, η ελληνική κυβέρνηση θα πορευτεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. 
Με γνώμονα πάντα την αποκατάσταση της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας.
Και με μοναδικό σύμμαχο, συμπαραστάτη αλλά και αυστηρό κριτή τον ελληνικό λαό.
Σύμμαχο αλλά και ενεργό συμμέτοχο στην μεγάλη προσπάθεια για τη πολιτική αλλαγή και τη κοινωνική σωτηρία.
Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται.
- από το: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004851/Al-Tsipras-Kerdisame-mia-maxi-oxi-omos-kai-ton-polemo#sthash.nNJ5rMdh.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου