ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη να σεβαστεί τη δημοκρατία



«Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής 
Ένωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Χουντή.
Να ευχαριστήσω τον βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέ, για την κατανόηση που έδειξε στις ελληνικές θέσεις... είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη, πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει διάφορες, να βρίσκει λύσεις με σεβασμό στην λαϊκή κυριαρχία όπως και στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχαμε μια σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή με αποτέλεσμα τη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Και συνέχισε λέγοντας πως «τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει το μείγμα πολιτικής, ήρθε η ώρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν πολιτική βούληση να πολεμήσουν, όπως το πελατειακό κράτος και η φοροδιαφυγή.»
«Τώρα είναι ώρα όχι μόνο για επαναφορά της ατζέντας στην ανάπτυξης και την κοινωνική συνοχή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη Ευρώπη. Η κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη για κοινό μέλλον. Έκανε επίσης για γεφύρωση των διαφορών και οικοδόμηση κοινού μέλλοντος για τους λαούς της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω την κρίση» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο βέλγος πρωθυπουργός τόνισε ότι έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση, προσθέτοντας ότι για το Βέλγιο το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας. «Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, είναι καλύτερος εγγυητής κοινωνικής ασφαλείας. Εξίσου σημαντικό είναι να διορθώσουμε προβλήματα όπως το δημοσιονομικό, το χρέος και τα ελλείμματα με προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Ο διάλογος στην Ευρώπη είναι σημαντικός μέλλον Ελλάδας και συμφωνήσαμε σημερα να εργαστούμε με δημιουργικό πνεύμα για να διαμορφώσουμε συνθήκες για μια συμφωνία». «Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο η κατάσταση λεπτή και πρέπει να βρούμε μια συμφωνία»


- δείτε και στο: http://left.gr/news/al-tsipras-i-eyropi-na-sevastei-ti-dimokratia#sthash.I0nu1cmU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου