ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου νέα Πρόεδρος της Βουλής

(ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 
: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004025/I-Zoi-Konstantopoulou-nea-Proedros-tis-BoulisZONTANI-METADOSI#sthash.vKyyPWNU.dpuf

 
 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Βουλής με 235 ψήφους.
Δείτε ζωντανά:


Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση του προγράμματος διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προτείνει για Πρόεδρο Βουλής την Κωνσταντοπούλου Ζωή, Α΄ αντιπρόεδρο τον Αλέξη Μητρόπουλο, Β΄ Αντιπρόεδρο τον Γιάννη Μπαλάφα, Γ΄ Αντιπρόεδρο την Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κοσμήτορες Βουλής τους
Νάσο Αθανασίου και Γιώργο Πάντζα και Γραμματείς Βουλής τους Παναγιώτα Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήση Ζάννα και Βασίλη Τσίρκα.
Γραμματέας της Κ.Ο. ορίστηκε ο Χρήστος Μαντάς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη.
Διευθυντής Κ.Ο. Κώστας Αθανασίου και Συντονιστής ΕΕΚΕ Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ως αντιπρόεδρος θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης. Από το Ποτάμι θα είναι ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΚΚΕ ο Γιάννης Λαμπρούλης.
Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, «τo Πρoεδρείo της Boυλής εκλέγεται από τα μέλη της και απαρτίζεται από τoν Πρόεδρo, επτά Aντιπρoέδρoυς, τρεις Koσμήτoρες και έξι Γραμματείς».
Ειδικότερα, από τα μέλη του Προεδρείου, οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΣΥΡΙΖΑ).
Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ).
Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΧΑ).
Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΠΟΤΑΜΙ).
Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).
Κενή με βεβαιότητα να μείνει κατά πάσα πιθανότητα, η θέση πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής που σύμφωνα με τον Κανονισμό προέρχεται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εν προκειμένω της Χρυσής Αυγής.
Όπως και στην προηγούμενη Βουλή, η Χρυσή Αυγή αναμένεται να προτείνει έναν από τους βουλευτές της για τη θέση του Ε΄ αντιπροέδρου, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πρόταση θα καταψηφιστεί στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή, εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα τηρήσουν όμοια στάση με εκείνη που είχαν τηρήσει στην προηγούμενη Βουλή.

_________
- δείτε και στο: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004025/I-Zoi-Konstantopoulou-nea-Proedros-tis-BoulisZONTANI-METADOSI#sthash.vKyyPWNU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου