ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Είμαστε όλοι Έλληνες - συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο

    ΔΙΕΘΝΗ    

 
Σε 16 συνολικά χώρες του κόσμου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και την Κυριακή συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για την Ελλάδα, διαδηλώνοντας εναντίον των πολιτικών λιτότητας και στηρίζοντας την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους κατά την διάρκεια του κρίσιμου Eurogroup. Δείτε εδώ τον χάρτη με όλες τις συγκεντρώσεις στο εξωτερικό:



Στις ΗΠΑ,Βραζιλία, Πορτογαλία,Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Δανία και Λετονία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και ενάντια των πολιτικών λιτότητας που τα νεοφιλελεύθερα κέντρα εξουσίας προωθούν σε όλο τον κόσμο εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
Τέλος στην λιτότητα και κούρεμα του χρέους - Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα σε πόλεις του εξωτερικού

Πυκνώνουν οι φωνές συμπαράστασης μέσα στην Ευρώπη που υποστηρίζουν την Ελλάδα στον αγώνα της κατά της λιτότητας.
Κάλεσμα με κύριο σύνθημα «για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» απευθύνουν ομογενείς της Γερμανίας -μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης- σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν τον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης.


Οι ομογενείς ζητούν από πολίτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, και από άλλες χώρες της Ευρώπης, να δώσουν το «παρών» σε συγκέντρωση συμπαράστασης, που οργανώνουν στην είσοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, στις 16:30 της 11ης Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του έκτακτου Eurogroup.

Την Κυριακή 15 του μήνα και ώρα 1 μ.μ, διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Trafalgar του Λονδίνου, για το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αλλάξει σελίδα στην οικονομία .
Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης θα είναι: «Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί»:

Συλλλαλητήριο διοργανώνεται και στην Πορτογαλία
H Πορτογαλία στους δρόμους: «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα – Φθάνει ο εκβιασμός»!
Συλλαλητήριο και στην Nimes, Γαλλία με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».
Συγκέντρωση αλληλεγγύης και στο Άμστερνταμ την Κυριακή:
Συγκέντρωσης συμπαράστασης θα λάβει χώρα και έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

«Η Σκωτία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας» σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους οι διαχειριστές της σελίδας που καλούν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στο δίκαιο των Ελλήνων έξω από το κοινοβούλιο στο Εδιμβούργο.
Στην Δανία οι πολίτες που καλούν διοργανώνουν το συλλαλητήριο συμπαράστασης στην Ελλάδα σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Όχι στον εκβιασμό των Ευρωπαίων στην Ελλάδα.Στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων στον αγώνα τους κατά της λιτότητας».
Τα μηνύματα σε όλες τις σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο facebook για τις διαδηλώσεις συμπαράστασης είναι συγκινητικά.


Από την σελίδα των διοργανωτών του συλλαλητηρίου στην Βραζιλία: η Άνγκελα Μέρκελ λέει στους Έλληνες: Αναγνωρίζω το δικαίωμά σας να ψηφίζετε αρκεί όμως να ψηφίζετε… «σωστά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου