ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Έφυγε από την ζωή ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης


 (Αλεξάνδρεια 1922-Αθήνα 2014)

καλό σου ταξίδι σύντροφε,


Μια λαμπρή μορφή του ελληνικού Τύπου, ένας ποιητής της δημοσιογραφίας, μια εμβληματική φυσιογνωμία για την "Αυγή" και τον αριστερό Τύπο, ο αγωνιστής της Αριστεράς, Σοφιανός Χρυσοστομίδης, έφυγε σήμερα, πλήρης ημερών και προσφοράς, στα 92 του χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Στέλεχος του αντιστασιακού αριστερού κινήματος των Ελλήνων Αιγυπτιωτών, κοσμοπολίτης, πολύγλωσσος, ευρυμαθής, βαθύς γνώστης και αναλυτής των εθνικών θεμάτων, ο Σοφιανός, μετά τη μετεγκατάστασή του στην Ελλάδα, δούλεψε ως δημοσιογράφος στη Δημοκρατική Αλλαγή, μέχρι τη δικτατορία, οπότε συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο.
Με την παρέμβαση του Μακαρίου, απελευθερώθηκε και συνέχισε την αντιδικτατορική του δράση από την Κύπρο. Μετά τη μεταπολίτευση, ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, υπήρξε από τους στηλοβάτες της μεταδικτατορικής "Αυγής", της οποίας διετέλεσε και διευθυντής. Ο Σοφιανός, έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του, ανεξάρτητα των πολιτικών απόψεών τους. Υπήρξε δάσκαλος ήθους και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Παράδειγμα μορφωμένου και διανοούμενου δημοσιογράφου και ενεργού πολίτη.
Διαδοχικά, συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, την ΕΑΡ., τον Συνασπισμό και τη ΔΗΜ.ΑΡ..
Η "Αυγή" συλλυπείται τη σύζυγό του Ειρήνη και τα παιδιά του Ανταίο και Άλκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου