ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

M.E.T.A: Κάλεσμα στη συγκέντρωση στις 19.00 στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί 
την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, 
στο Σύνταγμα, κατά της συγκυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών που έχουν εξαθλιώσει
τους εργαζομένους, τους άνεργους, 
τους συνταξιούχους, τους πολίτες.

Να δηλώσουν με τη μαζική παρουσία τους ένα ηχηρό όχι στη ψήφο εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση των μνημονίων καλεί η παράταξη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή    Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ στηρίζει το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, κατά της συγκυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών που έχουν εξαθλιώσει τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους πολίτες. Καλεί, δε, όλους και όλες να δηλώσουν με τη μαζική παρουσία τους ένα «ηχηρό» όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση των μνημονίων και των δανειστών.
Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν συνδικαλιστικά σωματεία, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, οργανώσεις συνταξιούχων και κοινωνικοί φορείς. Την κινητοποίηση στηρίζουν, εκτός από το ΜΕΤΑ, και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι διοργανωτές αναφέρουν:
Οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ΠΟΣΠΕΡΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, Σωματείο Εργαζομένων «ΜΕΤΡΟ», Διακλαδική Ανοικτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών καλούν τους πολίτες της Αττικής στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00μμ –λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση- για να διαδηλώσουμε τη θέληση μας για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ανέργων και των κατάφωρα αδικούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την καταστροφική πολιτική της για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία του τόπου (αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές, οικόπεδα, κτήρια του Δημοσίου κλπ.) στα ντόπια και ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα. Δίνει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως την ενέργεια, το νερό, μεγάλους τομείς της Υγείας, της Παιδείας της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και ό,τι μπορεί να αποφέρει κέρδος σε αυτό.

Συρρικνώνει ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, φορτώνοντας το «λογαριασμό» στους πολίτες. Με τη φορομπηχτική πολιτική της φέρνει σε απόγνωση τεράστια τμήματα του πληθυσμού και σε συνδυασμό με την τρομακτική ανεργία που έχει προκαλέσει, οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση πάνω από το 60% του λαού μας. Καταστρέφει τους μικρομεσαίους βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρεμπόρους, οδηγώντας τους στην ανεργία και στην απόγνωση.

Μαζί με τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους προχωράει και στη συρρίκνωση της Δημοκρατίας και των εργατικών δικαιωμάτων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα αναγορεύεται σε βασικό συντελεστή αντίστασης των εργαζομένων, γι’ αυτό και βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης που του επιτίθεται με όλα τα μέσα που διαθέτει (Δικαιοσύνη, νομοθεσία, αστυνομικές επεμβάσεις).

Οι εργαζόμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιστήμονες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες οφείλουμε με τα αιτήματα και τους αγώνες μας να βγούμε στο προσκήνιο. Θέλουμε μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Θέλουμε συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Θέλουμε ασφάλιση για όλους όσους ζουν στη χώρα μας, εργαζόμενους και ανέργους. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κι όχι αστυνομικό Κράτος, που να σέβεται τους πολίτες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Παρασκευή, 10 Οκτώβρη, ώρα 7:00μμ
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, 
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, 
ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ, 
ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

- Δείτε στο: http://stokokkino.gr/article/12548/META-Kalesma-sti-sugkentrosi-stis-1900-sto-Suntagma#sthash.tDwzRmzh.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου