ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα στη Βουλή για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του Αθλητισμού και για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Καλημέρα σας,
Επισυνάπτεται το κείμενο της τοποθέτησης του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα στη Βουλή για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του Αθλητισμού και για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το βίντεο της τοποθέτησης έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση :http://youtu.be/NvYQEt3PhH8

Με εκτίμηση,
Βασίλης Τριανταφύλλου
συνεργάτης Γιώργου Πάντζα

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αθήνα, 10/10/2014

Τοποθέτηση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του Αθλητισμού και για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


«Μετά από τέσσερα χρόνια άγριας λιτότητας, η κατάσταση στην χώρα είναι απελπιστική. Όπως ακριβώς και η ψήφος εμπιστοσύνης που σήμερα ζητάτε. Γιατί πέρα από τον επικοινωνιακό της χαρακτήρα, πάτε να μετρήσετε και τους 180.   

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν πανικό στην συγκυβέρνηση και ανακούφιση στην κοινωνία. Αυτή την ‘’αντίφαση’’ επεκτείνουμε σήμερα, ξεδιπλώνοντας πτυχές του κυβερνητικού μας προγράμματος σε όλους τους τομείς. Τομείς οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο των πολιτικών λιτότητας και στον Προκρούστη των περικοπών.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αθλητισμός. Που πέρα από τις περικοπές που έχει υποστεί, περνά μια δομική κρίση. Μια κρίση συστημική και αξιών. Γιατί επί δεκαετίες, οικοδομήθηκε ένα μοντέλο, που δεν αντιλαμβάνεται την ανάπτυξή του, ως διαδικασία δημοκρατικής κοινωνικοποίησης. Δεν αντιλαμβάνεται την άθληση ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, αλλά ως στοιχείο μιας εμπορευματοποίησης που θεωρεί τον αθλούμενο, και τον αθλητή καταναλωτή, και πελάτη μιας αγοράς. Οικοδομήθηκε ένα μοντέλο αντιδημοκρατικό, χωρίς την ισότιμη πρόσβαση στην άθληση για όλους χωρίς διακρίσεις. Με απουσία της συμμετοχικότητας στην διοίκηση των φορέων της άθλησης. Που μόνο στόχο είχε, την παραγωγή τεράστιων υπεραξιών, μέσω του ατομικισμού, της ανάθεσης, της κυριαρχίας των πελατειακών σχέσεων και του παραγοντισμού, της αδιαφάνειας, της βίας και του ντόπινγκ.    

Ο τζόγος, οι μεταγραφές, η διακίνηση κεφαλαίων χωρίς έλεγχο, το παρασιτικό μαύρο κεφάλαιο, σε συνθήκες διάχυτης ανομίας, κρατικής ανοχής, φοροδιαφυγής, σπατάλης, και οικειοποίησης πόρων, εξασφάλισαν σε καθεστώς «ομερτά», την επιβίωση των δύο κομμάτων. Εξασφάλισαν την αλληλοεξυπηρέτηση των δύο κομμάτων που σήμερα συγκυβερνούν, με την ισχύ της μιντιοκρατίας, και του κεφαλαίου. Το μοντέλο αυτό, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, τελειώνει μαζί με την σημερινή συγκυβέρνηση.

Με ευθύνη, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός σχεδίου για τον αθλητισμό, το οποίο έχουμε προσεκτικά επεξεργαστεί και πλήρως κοστολογήσει. Με έμφαση τη φυσική αγωγή στην εκπαίδευση, τον αθλητισμό για όλους στην τοπική αυτοδιοίκηση, την αναδιάρθρωση και στήριξη, του ερασιτεχνικού αγωνιστικού και σωματειακού αθλητισμού. Με έλεγχο, απολογισμό, διαφάνεια και ουσιαστική στήριξη, οι αθλητικές υπηρεσίες και δραστηριότητες, θα παρέχονται δωρεάν και χωρίς επιβάρυνση των νέων και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, μερικές μόνο θεσμικές παρεμβάσεις της δικής μας διακυβέρνησης για τον Αθλητισμό είναι:

        Η αναδιανομή των αθλητικών πόρων, με διαφάνεια και στρατηγική στόχευση την εξυπηρέτηση ενός διαφορετικού αθλητικού μοντέλου. Χωρίς πελατειακές σχέσεις και αδικίες.
        Η θέσπιση αυτοτελούς κονδυλίου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό. Σταθερή ετήσια χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων, στην βάση μιας αναπτυξιακής λογικής.
        Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σταθερή χρηματοδότηση προγραμμάτων για την ενεργειακή αυτοτέλεια των εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.
        Νέα φορολογική πολιτική στον χώρο των υπηρεσιών αθλητισμού, του αθλητικού θεάματος, αλλά και του επαγγελματικού αθλητισμού, με όρους ανταποδοτικότητας προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
        Η δημιουργία μιας «ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ», που με ποιοτικούς, αναπτυξιακούς όρους, θα ελέγχει την οικονομική διαφάνεια αλλά και την σκοπιμότητα των εσόδων - εξόδων των αθλητικών φορέων.
        Η καθιέρωση ενός «ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ», στο οποίο θα ορίζεται επακριβώς η έννοια του «αυτοδιοίκητου» στον αθλητισμό.
        Η άμεση διενέργεια διαχειριστικού και Οικονομικού Ελέγχου όλων των εποπτευόμενων φορέων και των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών
        Η κατοχύρωση θεσμικά των εργαζομένων στον αθλητισμό. Χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασίας που στοχοποιούν τα ασφαλιστικά, μισθολογικά κι εργασιακά τους δικαιώματα.
        Η αποκατάσταση των εργαζόμενων της ΓΓΑ που πλήγηκαν από τις πολιτικές των απολύσεων του μνημονίου.
        Η καθιέρωση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ως ενιαίο και πάγιο εκλογικό σύστημα σε όλους τους αθλητικούς φορείς, όλων των βαθμίδων.
        Η κατάργηση κάθε καταστατικής αναχρονιστικής διάταξης που αποκλείει και εμποδίζει τους πολίτες, τους αθλητές και προπονητές, από την εγγραφή τους ως ισότιμα μέλη και τη συμμετοχή τους στη διοίκηση των αθλητικών φορέων.
        Ο περιορισμός της θητείας των προεδρείων των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών σε δυο Ολυμπιακούς κύκλους (8 έτη).
        Η συμμετοχή αθλητών των εθνικών ομάδων καθώς και των προπονητών, στις διοικήσεις των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών, με έναν εκπρόσωπο από κάθε πλευρά.
        Η ανάδειξη του επιτελικού ρόλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Με σεβασμό στους παιδαγωγούς γυμναστές, στους επιστήμονες, στους εργαζόμενους των αθλητικών υποδομών, στους αθλητές.
        Η ίδρυση γραφείου ειδικού συμβούλου Αθλητισμού και συνηγόρου για τα δικαιώματα των αθλητών, των προπονητών, των μελών διοικήσεων και των φιλάθλων.
        Η δημιουργία Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διαφάνειας κι Ελέγχου Νομιμότητας για τον Αθλητισμό, όπως ακριβώς υπάρχει και στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.
        Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο που θα εφαρμόζεται χωρίς ανοχή και διακρίσεις απέναντι στα φαινόμενα της βίας και του ντόπινγκ. Ώστε να μην ξαναζήσουμε θλιβερά γεγονότα όπως αυτό της Κρήτης.
  
Κλείνω λέγοντας το εξής. Μιλάτε συνεχώς για λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι εάν θα γίνει κυβέρνηση, που θα γίνει.., θα καταστρέψει την χώρα. Τι να καταστρέψει..; Υπάρχει χειρότερη καταστροφή από αυτή που φέρατε στην πατρίδα, μας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ;

Ζητάτε τώρα ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές σας; Οπωσδήποτε θα σας την δώσουν. Εδώ έχουν ψηφίσει τόσα Μνημόνια, εδώ θα σταματήσουν; Ποιόν κοροϊδεύετε; Εμάς ή τον Ελληνικό λαό;

Κύριοι της συγκυβέρνησης είστε μια τραγωδία για την Πατρίδα μας. Και η λύση στην τραγωδία είναι η κάθαρση. Μιλάω κυρίες και κύριοι για τον ορισμό της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Το video της ομιλίας του Γιώργου Πάντζα έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://youtu.be/NvYQEt3PhH8





ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Δ/νση: Βασ. Σοφίας 2, Μέγαρο Βουλής των Ελλήνων 10021, Αθήνα
Τηλ2103708387Fax2103708391

Περιοχή συνημμένων

Προβολή βίντεο YouTube Τοποθέτηση Γ. Πάντζα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 10/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου