ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΚΥΣΔΕ ΑΠΥΣΔΕ ΠΥΣΔΕ

 Σ  τις 5/11/2014 γίνονται εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ. Πρόκειται για πολύ σημαντικές εκλογές , όπου καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε και να συνεχίσουμε τη μεγάλη ανατροπή που ξεκίνησε το 2012 με ανάδειξη αριστερών αιρετών στα περισσότερα ΠΥΣΔΕ αλλά και στο ΚΥΣΔΕκαι στο ΑΠΥΣΔΕ της Αττικής.

Εδώ στην Αν. Αττική για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ στηρίζουμε ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ενώ για ΚΥΣΔΕ - ΑΠΥΣΔΕ στηρίζουμε την κεντρική μας παράταξη , τις ΣΥΝΕΚ.

Επισυνάπτω και την εκλογική διακήρυξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ.

Ψηφοδέλτιο και εκλογική διακήρυξη των ΣΥΝΕΚ εδώ.

ΠΥΣΔΕ[Ανατολική Αττική]

ΑΠΥΣΔΕ[Αττική]

ΚΥΣΔΕ [πανελλαδικό]

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΥΤΗ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ.[akissot@gmail.com]
~~~~~~~~~~~~~~


ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Των ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής.

Παλλήνη 14.10.2014


Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων
 στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής 

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 

Το τοπίο στην εκπαίδευση έχει αλλάξει δραματικά
· Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει ότι η οικονομική κρίση ήταν , για να μας επιβάλουν τα μνημόνια, την τρόικα , την ευρωπαϊκή τράπεζα , το ΔΝΤ, για να γυρίσουμε 150 χρόνια πίσω. Στην εποχή που οι εργαζόμενοι πέθαιναν μετά από 10-15 χρόνια δουλειάς, χωρίς «αναχρονιστικά» δημόσια αγαθά , όπως η περίθαλψη ,οι συντάξεις , οι άδειες, οι διακοπές. Στην εποχή που η παιδεία ήταν προνόμιο των εκλεκτών.

· Το σχολείο δεν είναι το ίδιο. Οι εικόνες από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια επιστρέφουν. Οι μαθητές στριμωγμένοι σε ακατάλληλες αίθουσες, χωρίς θέρμανση. Με δασκάλους που ο προηγούμενος Υπουργός παιδείας τους έστειλε να σιτίζονται σε στρατιωτικές λέσχες. Ένα βήμα ακόμη πίσω και θα πρέπει οι γονείς να αναλάβουν τη διατροφή τους. Με μισθούς πείνας, αλλά το σύστημα τους παραδίδει στην κοινωνία με «αυτοαξιολόγηση», με το προνόμιο δηλ. να επιλέγουν μόνοι τους την κρεμάλα. Ο Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος. Χρειάζεται την «αξιολόγηση», για να επιβάλει την πολιτική της Ε.Ε για 15% νέες απολύσεις. Όποιος νομίζει ότι η «αξιολόγηση» θα κάνει καλύτερο το σχολείο, ότι η «αυτοαξιολόγηση» θα βελτιώσει την καθημερινή μας δουλειά, ας αναρωτηθεί με ειλικρίνεια ποια είναι η καθημερινότητα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στο νέο σχολείο: Ο φόβος για νέες διαθεσιμότητες, ο άγριος ανταγωνισμός για μια οργανική θέση, οι διαφωνίες για μια διδακτική ώρα, ο φόβος της απώλειας της οργανικής θέσης από το κλείσιμο σχολικών μονάδων, από τις συμπτύξεις τμημάτων, από την αύξηση του ωραρίου, από τη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Επιδιώκουν να επιβάλουν την πλήρη κυριαρχία του συστήματος στο νέο σχολείο. Τον ανταγωνισμό για ένα κομμάτι ψωμί, το μεροκάματο του τρόμου. Στο νέο σχολείο δεν έχουν δικαιώματα ούτε οι μαθητές, ούτε οι δάσκαλοι.

· Κάποιοι φρόντισαν, για να φτάσουμε εδώ. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι απεργίες λιτανείες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, που σκοπό έχουν να μας οδηγήσουν στην ήττα και την υποταγή. Με 40 και πλέον 24ωρες απεργίες αποσυντόνισαν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης για την ανατροπή της πολιτικής της Ε.Ε και ΔΝΤ. Κλαδικοί αγώνες έγιναν πολλοί. Γιατροί, ΟΤΑ, ΜΕΤΡΟ, ΠΝΟ( Ναυτικοί), Χαλυβουργία, καθηγητές. Σκληροί αγώνες. Και μάλιστα διαρκείας. Οι καθηγητές αντιστάθηκαν στις διαθεσιμότητες, στην «αυτοαξιολόγηση», στην «αξιολόγηση» και συνεχίζουν να αντιστέκονται. Στη συνεχιζόμενη αντίσταση ενάντια στην επιβολή της «αξιολόγησης» και του φτηνού σχολείου της αγοράς στηρίζεται η αισιοδοξία μας για το μέλλον. Οι εργαζόμενοι έμειναν δυστυχώς μόνοι. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όταν η μάχη ήταν κρίσιμη, σιγή ιχθύος. Είναι όνειδος για το συνδικαλιστικό κίνημα η απουσία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, όταν η κυβέρνηση κτυπούσε τις κλαδικές απεργίες με επιστράτευση. Από κοντά χέρι βοήθειας στις κυβερνήσεις της τρόικας πρόσφεραν τα φερέφωνα του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις ΕΛΜΕ μας, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ , που διέβλεπαν ότι τα μνημόνια θα φέρουν αυξήσεις και η αξιολόγηση θα βελτιώσει την εκπαίδευση. Φυσικά δε μας είπαν για τις διαθεσιμότητες, για την «αξιολόγηση» λαιμητόμο, για το νέο διευθυντή, προϊστάμενο και σχολικούς συμβούλους, που μετατρέπονται σε εκτελεστικά όργανα και θα καρατομούν συναδέλφους, σύμφωνα με τις προγραφές του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας . Ούτε μίλησαν για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, για την αύξηση του ωραρίου, το κυνήγι για μια οργανική θέση. Ευθύνη έχουμε και εμείς που με την ψήφο μας επιτρέπουμε να επιβιώνουν αυτοί που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της τρόικας και ΔΝΤ.

· Στις ΕΛΜΕ μας ο αιρετός της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ έδωσε τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δίπλα πάντα στις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ, για να καταγγείλει τη σύμπτυξη τμημάτων, το κλείσιμο σχολικών μονάδων, τη μεταφορά μαθητών από ένα σχολείο σε άλλο. Για να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συναδέλφων, την οργανική τους θέση. Για να μην περάσει η «αξιολόγηση» και «αυτοαξιολόγηση» ή καλύτερα αυτομαστίγωση των συναδέλφων. Για να καταγγείλει τις κομματικές σε μεγάλο βαθμό επιλογές διευθυντών των σχολείων, αρνούμενος να συμμετάσχει σ’ ένα στημένο παιγνίδι. Και το έκανε αυτό, γιατί εσείς με την ψήφο σας μας αναδείξατε πρώτη δύναμη στο ΠΥΣΔΕ. Γιατί δεν αναδείξατε και δεν επιβραβεύσατε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με τη δική σας δύναμη ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ υπερασπιζόταν τους συναδέλφους και κατήγγειλε οποιαδήποτε αυθαιρεσία.

· Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τα περιθώρια αντίδρασης του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ είναι περιορισμένα. Γιατί οι πράσινοι ή γαλάζιοι υπουργοί παιδείας φρόντισαν να αποψιλώσουν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων, για να μπορούν ανενόχλητοι να τιμωρούν, να μετακινούν τους συναδέλφους όπου θέλουν, να επιβάλουν την πολιτική της τρόικας. Μέσα σ’ ένα τέτοιο ζοφερό κλίμα καλούμαστε να καταδικάσουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, να τιμωρήσουμε τις παρατάξεις της συγκυβέρνησης που έχουν το θράσος να ζητάνε την ψήφο σας. Γιατί άραγε; Για να τους επιβραβεύσετε για τις συνεχείς μειώσεις του μισθού μας, την αύξηση του ωραρίου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στον 19ο αιώνα, για τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, για την απειλή των πειθαρχικών διώξεων με οποιαδήποτε καταγγελία; Για το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο που μας καταδικάζει σε στασιμότητα, συνδέεται με την αξιολόγηση και είναι το μέσο για τη χειραγώγηση και υποταγή των συναδέλφων στα κελεύσματα της εκάστοτε κυβέρνησης; Για τις απεργίες που ετοιμάζονται να καταργήσουν, επαναφέροντας το άρθρο 4 του Αρσένη, που δεν κατόρθωσε να περάσει η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου;

· Η ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιεργατικής πολιτικής πρέπει να είναι το πρώτο καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος σήμερα. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Η πολιτική αυτή που έχει επιβληθεί από τη Ε.Ε, ΔΝΤ και ΟΟΣΑ δεν ανατρέπεται με ευχολόγια. Το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Δυσκολεύει πάρα πολύ η κατάσταση, αν παρόλα αυτά, εμείς με την ψήφο μας επιβραβεύουμε τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ. Η κυβερνητική πολιτική πρέπει να καταδικασθεί και να ηττηθεί. Η ήττα των κυβερνητικών παρατάξεων σε συνδικαλιστικό επίπεδο είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή της πολιτικής της Ε.Ε, που εφαρμόζεται και νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η πολιτική αυτή μας απειλεί με νέες απολύσεις, με νέο μισθολόγιο που θα φέρει νέες μειώσεις. Η τρόικα απαιτεί προσαρμογή των μισθών των Δ.Υ με τους μισθούς του Ιδιωτικού τομέα. Μέχρι να επέλθει Πακιστανοποίηση των μισθών μας . Στο εργατικό ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις μικρά βήματα χρειάζονται για να τους φτάσουμε. Αλλά, για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν αρκεί μόνο η ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χρειάζεται ένα συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο που θα θέσει ως προτεραιότητα συνολικά τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, την ανατροπή της κυβέρνησης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής της. Και μια τέτοια ανατροπή απαιτεί γενικευμένη απεργιακή σύγκρουση διαρκείας, με άμεσο συντονισμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και όχι απεργίες –λιτανείες.

· Η Ενότητα Αριστερών καθηγητών είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε «αξιολόγηση» ή «αυτοαξιολόγηση» επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο παιδείας. Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση των σχολείων και στην επιβολή του ανταγωνιστικού σχολείου. Άλλωστε είναι υποκρισία να μιλούν για αξιοκρατία αυτοί που ευθύνονται για την εξαθλίωση του λαού και τον έχουν βυθίσει στη φτώχεια. Δεσμευόμαστε ότι δε θα συμμετάσχουμε σ’ αυτό το στημένο παιγνίδι. Θέση που τήρησε ευλαβικά την προηγούμενη διετία ο αιρετός της Ενότητας. Ο αιρετός της Ενότητας Θα ενημερώνει τους συναδέλφους για όλες τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, για να υπάρχει διαφάνεια για όλα τα θέματα. Στο συμβούλιο ο αιρετός της Ενότητας θα λειτουργεί με βάση τις θέσεις του κλάδου και των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων.

· Η Ενότητα αριστερών καθηγητών απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους και τους καλεί να εκλέξουν εκπροσώπους για το υπηρεσιακό συμβούλιο που θα είναι το άγρυπνο μάτι του κλάδου μέσα σ’ αυτό και όχι το μακρύ χέρι της εξουσίας.

· Θέλουμε να καταδικάσετε αυτούς που στήριξαν την πολιτική των μνημονίων και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ίδια πολιτική. Η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί: Όσο δίνουμε περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση, όσο ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι ακόμη ισχυρός, όσο ενισχύουμε τον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, όσο ανεχόμαστε μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, όσο τους ψηφίζουμε και τους δίνουμε ελπίδα, τόσο το μέλλον μας θα διαγράφεται ζοφερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου