ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δυναμικά στην Ευρωβουλή η «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»


  Διεθνή  

Τρεις ευρωβουλευτές στέλνει στο Στρασβούργο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» κατορθώνοντας έπειτα από μία εκλογική νύχτα-θρίλερ να υπερβεί το ιταλικό εκλογικό όριο του 4% και να εξασφαλίσει την εκπροσώπησή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

altra-europa-01-620x465.jpg





Για «έκπληξη Τσίπρα» κάνει λόγο η Repubblica, επισημαίνοντας ότι μία από τις καινοτομίες των ιταλικών εκλογών είναι η επανεμφάνιση ενός σχηματισμού της αριστεράς, ο οποίος υπό την επίδραση του Αλέξη Τσίπρα, κατόρθωσε να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα παρόλο που γεννήθηκε μόλις πέντε μήνες πριν. Οι ευρωβουλευτές της Λίστας Τσίπρα είναι οι Μάρκο Φουρφάρο, Ελεονόρα Φορέντζα και Κούρτσιο Μαλτέζε.
«Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Ο στόχος, τώρα, γίνεται η εδραίωση μία εμπειρίας που άνοιξε νέους ορίζοντες στην ιταλική αριστερά. Στο μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ ή στο μοντέλο του γερμανικού Die Linke, λίγο έχει σημασία» αναφέρει η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα επισημαίνοντας ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, αλλά η προσπάθεια είναι πολλά υποσχόμενη.
Το κεντρικό εκλογικό κέντρο της Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Σαν Λορέντζο της Ρώμης, όπου μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να συγκεντρώνεται ένας διαρκώς και μεγαλύτερος αριθμός στελεχών και οπαδών της Αριστεράς, δεδομένου ότι οι κάλπες στην Ιταλία έκλεισαν στις 23.00 τοπική ώρα.
«Δίνουμε τη μάχη για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, παρά την αντιδημοκρατική νομοθεσία, που μας ανάγκασε να συγκεντρώσουμε 230 χιλιάδες υπογραφές, την πλήρη έλλειψη οικονομικών πόρων και την πλήρη λογοκρισία από τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», υπογράμμισε στην «Αυγή» η Ρόζα Ρινάλντι, η ακτιβίστρια της Επανίδρυσης που οργάνωσε τη συγκέντρωση τριών χιλιάδων υπογραφών στην ορεινή περιφέρεια της Βαλ' ντ' Αόστα.
«Στη Ρώμη ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα. Υπάρχει όμως μεγάλος ενθουσιασμός για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που μας φαίνεται ακόμη πιο σημαντική βλέποντας από την άλλη πλευρά της Ιταλίας τη νίκη της Λεπέν στη Γαλλία. Η αληθινή Αριστερά αποτελεί ανάχωμα στον φασισμό. Ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία Η Άλλη Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η Ραφαέλα Μπολίνι, η ακτιβίστρια του Arci και υποψήφια στην περιφέρεια της Κεντρικής Ιταλίας.
Αναλυτικά οι ιταλικές έδρες στην Ευρωβουλή
Στις ευρωεκλογές το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι «σάρωσε» με ποσοστό 40,8% των ψήφων, περνώντας σαν «οδοστρωτήρας» πάνω από τοΚίνημα 5 Αστέρων (M5S) που συγκέντρωσε ποσοστό 21% χωρίς να κατορθώνει «να τους στείλει όλους σπίτι τους» κατά τις διακηρύξεις του Μπέπε Γκρίλο. Σε σύνολο 73 ευρωβουλευτών που στέλνει η Ιταλία στο Στρασβούργο οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τις 31 και το Κίνημα 5 Αστέρων 17, αποτέλεσμα απογοητευτικό σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από τους Γκριλίνι.
Στις ευρωκάλπες η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε στην τρίτη θέση με ποσοστό 16,% και 13 έδρες. Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορράσυγκέντρωσε 6,2% και θα καταλάβει πέντε έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρέντσι, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο κατέγραψε αποτέλεσμα κατώτερο των προβλέψεων βάσει δημοσκοπήσεων, με 4,4% και τρεις ευρωβουλευτές. «Στο εξής η γνώμη μας πρέπει να αρχίσει να βαραίνει περισσότερο μέσα στην κυβέρνηση» δήλωσε παρ' όλα αυτά ο συντονιστής του κόμματος, Γκαετάνο Κουαλιαρέλο.

Πληροφορίες: in.gravgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου