ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Για τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου


1. Για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών
--Tο πιο ηχηρό πολιτικά μήνυμα του πρώτου γύρου είναι το αποτέλεσμα της Αθήνας και της Αττικής. Διότι στη μεγαλύτερη περιφέρεια και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας τα αποτελέσματα των εκλογών παραδοσιακά διαθέτουν μια ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Και το μήνυμα εδώ είναι σαφέστατο: ύστερα από πάρα πολλά χρόνια η δικιά μας Αριστερά αποκτάει σοβαρότατα ερείσματα, ενώ για πρώτη φορά μετά το ’74 κανένας υποψήφιος που στήριξε η ΝΔ δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε Αττική, Αθήνα και τους άλλους δήμους και περιφέρειες που είμαστε στον δεύτερο γύρο για να
--Παρά την ιδιομορφία και τις τοπικές ιδιαιτερότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών, με σαφήνεια καταγράφηκε μια γενικευμένη αντιμνημονιακή ψήφος σε πάρα πολλές κάλπες. Αυτό προκύπτει όχι μόνο από τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψαν οι δυνάμεις που στήριξε ο  ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, αλλά και από το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι και αντιμνημονιακοί.   Ως αντιμνημονιακό ερμηνεύεται το αποτέλεσμα και στον διεθνή τύπο. Για παράδειγμα ο Quardian γράφει: «Οι έλληνες ψηφοφόροι χθες έστειλαν σαφές μήνυμα ότι δεν εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, ψηφίζοντας μαζικά αντιμνημονιακούς υποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι οποίες θεωρούνται ευρέως ως μια πρόγευση των ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής.»
-- Νίκη των πολιτών και των κινημάτων για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιο αγαθό και την προστασία της Χαλκιδικής από την επικίνδυνη εξόρυξη χρυσού. Βαρύνουσα πολιτική σημασία έχουν και δύο γεγονότα του πρώτου γύρου τα οποία αποσιωπήθηκαν επιμελώς από τα φιλομνημονιακά μμε: (α) η συντριπτική αντίθεση των πολιτών της Θεσαλλονίκης στην ιδιωτικοποίηση του νερού, δηλαδή της ΕΥΑΘ, που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. (β) η ήττα από τον πρώτο μάλιστα γύρο του κ. Πάχτα, ο οποίος υπεραμύνεται των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, με νικητή τον Γιάννη Μϊχο, μέλος του κινήματος που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού για λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.  
--Πέφτουν οι μάσκες. Ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, κ. Κεδίκογλου, ανακοίνωσε στήριξη σε Σγουρό-Καμίνη για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρόλο που στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν για τον κ. Σγουρό ότι είναι «ένας κακός περιφερειάρχης».  Πράγματι,  ο κ. Μιχελάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει για τον κ. Σγουρό τα εξής: «Η επιλογή Σγουρού θα είναι ό,τι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος».  
2. Συμφωνούμε με τις δηλώσεις Σαμαρά – Βενιζέλου ότι στις κάλπες των ευρωεκλογών κρίνεται η συνέχιση ή μη του μνημονιακού καθεστώτος που επιβάλει η συγκυβέρνησή τους. Επομένως, για τον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη των ευρωεκλογών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Είναι η μάχη που θα κρίνει αν ο ελληνικός λαός  καταφέρει με ενότητα και αλληλεγγύη να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και το μέλλον του. Είναι η μάχη που θα κρίνει αν συνεχιστεί η υποτέλεια στα σχέδια της κ. Μέρκελ και των συμμάχων της ή αν η Ελλάδα καταφέρει να αποκτήσει επιτέλους φωνή στην Ευρώπη. Καλούμε τους πολίτες, οτιδήποτε κι αν ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να μην πτοηθούν από τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση που το μνημονιακό μπλόκ ήδη διακινεί. Καλούμε τον ελληνικό λαό ενωτικά και κυρίαρχα να υπερασπιστεί το μέλλον του, να δώσει σαφή εντολή η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα.   
3. Οι ομόσταβλοι της κ. Μέρκελ στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, Σαμαράς και Γιούνκερ, συναντιούνται στην Αθήνα για να αλληλοϋποστηριχτούν  ώστε να συνεχιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη η απάνθρωπη και αντιπαραγωγική λιτότητα. Επιπλέον, ο ελληνικός λαός ακόμη περιμένει απάντηση στα ερωτήματα που στο ευρωπαϊκό ντιμπέτι έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στον κ. Γιούνκερ : «τι συνέβη στις Κάννες;» και «ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να παραβιάζετε τα συντάγματα κυριάρχων χωρών;»

2,5 χρόνια μετά την συνομωσία σε βάρος του ελληνικού λαού  στις Κάννες, ο κ. Γιούνκερ έρχεται στην Ελλάδα να στηρίξει τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο συμφωνούν στα πάντα, εκτός από το ποιος είναι πιο μνημονιακός και πιο πιστός φίλος της κ. Μέρκελ. Ήταν οι ίδιοι που συμφώνησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου που με το PSI, κατέστρεψε μικροομολογιούχους και ασφαλιστικά ταμεία, και επέβαλε την συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής. Ήταν οι ίδιοι που στις Κάννες, πίσω από κλειστές πόρτες, διόρισαν κυβέρνηση για να αποφύγουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Οφείλουν όμως να γνωρίζουν ότι πλέον η Ελλάδα διαθέτει φωνή στην Ευρώπη όπως απέδειξε ο Αλ. Τσίπρας στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ. Οφείλουν να γνωρίζουνε ότι πλησιάζει η εποχή που η ελληνική κυβέρνηση θα πάψει να είναι υποταγμένη στις ορέξεις των εταίρων και δανειστών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου