ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό που θα προωθήσει, αυτό που θα διεκπεραιώσει ο κύριος Σαμαράς θα είναι μέτρα που θα καθιστούν την Ευρώπη ακόμα πιο νεοφιλελεύθερη ακόμα πιο αυταρχική......"



Προεδρία Σαμαρά-Βενιζέλου στην Ε.Ε.: εμβάθυνση του νεοφιλελευθερισμού (+...


  Συνέντευξη με τον Νίκο Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  

Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας 


Από την Τετάρτη 8/1 ξεκίνησε η ελληνική προεδρία της Ε.Ε.. Για μια χώρα, η Ελλάδα, η οποία πλήττεται από ανθρωπιστική κρίση αυτό θα μπορούσε να ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να θέσει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η άτεγκτη εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας και «εσωτερικής υποτίμησης». Για μια κυβέρνηση με στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη, όχι όμως γι την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 
Όπως μας επισημαίνει ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτό που θα προωθήσει, αυτό που θα διεκπεραιώσει ο κύριος Σαμαράς θα είναι μέτρα που θα καθιστούν την Ευρώπη ακόμα πιο νεοφιλελεύθερη ακόμα πιο αυταρχική. Ο Έλληνας πολίτης θα εισπράξει μετά την ελληνική προεδρία ένα δυσμενέστερο περιβάλλον, ένα δυσμενέστερο πλαίσιο διεκδίκησης των δικαιωμάτων του». 
Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέτει καν τα ζητήματα του ελληνικού χρέους ή το ζήτημα της ανεργίας των νέων στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, τονίζει ο Νίκος Χουντής. Δεν το πράττει όχι μόνο γιατί το επιβάλλουν οι δανειστές αλλά και τα συμφέροντα :
«Είναι γεγονός ότι πέρα ότι μας σπρώχνουν, τα θέλει αυτά η ελληνική κυβέρνηση. Μέσα στις μνημονιακές απαιτήσεις της τρόικα μπαίνουν και αιτήματα της ελληνικής ολιγαρχίας, συντηρητικές πολιτικές απόψεις όσον αφορά τα δικαιώματα, επομένως υπάρχει ευθύνη, υπάρχει η πολιτική ευθύνη του προεδρεύοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου