ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΟΛΜΕ: Να ανακληθεί άμεσα η επιστράτευση - Συγκέντρωση την Δευτέρα, στο Σύνταγμα


Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλεί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν Πανεργατική απεργία και όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Σύνταγμα.

            Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:      



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
* * *
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης η οποία δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, 11-5-13, στο ΦΕΚ με αριθμό 1139 και προβαίνει στην «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «καθώς και της χρήσης των ακίνητων και κινητών». Η επίταξη αυτή αφορά όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα «έως την έκδοση νεότερης απόφασης».

Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία. Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς «προληπτικά» και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν αποφασίσει ο κλάδος την απεργία. Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε!

Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13/5/13. Μετά τις εξελίξεις αυτές, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους γονείς και τους μαθητές, το σύνολο του λαού να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό μια απέραντη λιτότητα και στέρηση των κοινωνικών αγαθών.
Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2), αλλά και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή. Τέλος, καλούμε έστω αυτή την ώρα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτή την απόφαση.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει τις αντιδημοκρατικές – αντισυνταγματικές ενέργειες σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις και θα προσφύγει άμεσα στην Ελληνική δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτής της απόφασης.


_______________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου