ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Εργατική Πρωτομαγιά 2013: Δεν είναι «μεταφερόμενη» αργία, είναι απεργία - και θα βρεθούμε στους δρόμους!

Οι ειδήσεις και τα καλέσματα για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς ανά την Ελλάδα






Ομόνοια και Μοναστηράκι οι πλησιέστεροι ανοιχτοί σταθμοί Μετρο για τις συγκεντρώσεις.

10:35 Το ΠΑΜΕ στη Σταδίου (από @Δρομογράφο)


________________________________
Σε ποια συγκυρία τιμούμε φέτος την Πρωτομαγιά;
Η επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα τον ελληνικό λαό: ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, αυτοκτονίες, εργασιακά δικαιώματακαι κατακτήσεις στον «καιάδα», ληστρική φοροεπιδρομή, «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων,σχολεία και νοσοκομεία που κλείνουν, ασθενείς χωρίς φάρμακα, παιδιά που πεινούν, το κοινωνικό κράτος σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση, εκτιμά το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.


Οι συγκεντρώσεις
Τα  ραντεβού λοιπόν, για εργαζόμενους, άνεργους, ασφαλισμένους σε πετσοκομμένα ταμεία, ανασφάλιστους, κακοπληρωμένους, απλήρωτους, άγρια φορολογημένους, υπό απόλυση ή υπό... «κατάργηση» δημόσιους υπαλλήλους, για όλο τον κόσμο της εργασίας που στενάζει τρία χρόνια τώρα υπό το μνημονιακό ζυγό, είναι:



Στις 11.00 η απεργιακή συγκέντρωση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ στην Πλ. Κλαυθμώνος
προσυγκέντρωση στις 10.15 στα Χαυτεία έχει ορίσει το Δίκτυο Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και την Αυτόνομη Παρέμβαση. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.30πμ, στην πλατεία Κλαύθμωνος. Να σημειώσουμε ότι τοΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος, στις 10.30 π.μ.

Στον Πειραιά, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά θα γίνει στοΠασαλιμάνι στις 10.00

Στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες ακόμα πόλεις σύμφωνα με τα κατα τόπους καλέσματα.
Ενδεικτικά:
Ηράκλειο, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Πάτρα, 10.30 π.μ. πλ. Εθν. Αντίστασης, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο


Πρωτομαγιά στο βουνό: Στην Ιερισσό, το απεργιακό ραντεβού-συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή από τα μεταλλεία Χρυσού, είναι στον Κάκαβο (με προσυγκέντρωση στην Ιερισσό στις 8.30 π.μ.).

Όλες οι ειδήσεις και τα καλέσματα για τη φετινή Πρωτομαγιά(ενημερώνεται διαρκώς)
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ενημερώνει το Ν. Δένδια ότι θα καλύψει τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία-τρόλεϊ θα κινηθούν μετά τις 9 π.μ.

Έτσι θέλει (πάλι) η ΕΛΑΣ: Κλειστοί τέσσερις (4) σταθμοί του Μετρό αύριο (Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής)

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς οι συρμοί δεν θα φτάνουν έως το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα διακόψουν την λειτουργία τους από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς την λήξη της βάρδιας. (περισσότερα...)

Η Πρωτομαγιά δεν είναι μεταφερόμενη αργία Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, που επικρίνεται σφοδρά από τα συνδικάτα, έχει μετατεθεί η «αργία» της Πρωτομαγιάς, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου. Έτσι, βάσει της υπουργικής απόφασης, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.

Το κείμενο του φυλλαδίου του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Εργαζόμενε, εργαζόμενη/άνεργε, άνεργη
Αναρωτιέσαι καθημερινά:
Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η βαρβαρότητα;
Πότε, επιτέλους, θα μπει τέλος σ’ αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη φρίκη, που χρησιμοποιεί ολόκληρους λαούς για πειραματόζωα, προκειμένου να εκτιναχθούν τα κέρδη των πολύ μεγάλων εταιρικών ομίλων και μιας χούφτας ολιγαρχών;


Πως θα γίνει η ανατροπή; Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου έδωσαν τις απαντήσεις με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες τους. Τους αγώνες αυτούς, όπως και όλους τους εργατικούς αγώνες, τιμούμε την 1η του Μάη, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα.
Οι εργάτες του Σικάγου άνοιξαν με θυσίες το δρόμο της νίκης, κατακτώντας εργασιακά δικαιώματα που μέχρι χτες θεωρούνταν αυτονόητα.
Σήμερα όμως, στην Ελλάδα των μνημονίων, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα τον ελληνικό λαό: ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, αυτοκτονίες, εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις στον «καιάδα», ληστρική φοροεπιδρομή, «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων, σχολεία και νοσοκομεία που κλείνουν, ασθενείς χωρίς φάρμακα, παιδιά που πεινούν, το κοινωνικό κράτος σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση.
Σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει και 4ο(!) μνημόνιο, βάζοντας ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με τα νέα μέτρα: «χαράτσια», μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φοροεπιδρομή,εξαφάνιση των «απομειναριών» του εργατικού δικαίου και του κράτους πρόνοιας…
Απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική που «βομβαρδίζει» και «ακρωτηριάζει» τις ζωές μας ο μόνος νικηφόρος δρόμος είναι οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων.
Η Πρωτομαγιά του 2013 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, για μια άλλη πορεία στη χώρα, χωρίς μνημόνια και επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την υπεράσπιση και επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων, με την αμφισβήτηση του χρέους και των δεσμών που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις και η τρόικα, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική, που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η χώρα.

* * *
Όλες οι ειδήσεις και τα καλέσματα για τη φετινή Πρωτομαγιά

Διαβάστε σχετικά:
Αυτόνομη Παρέμβαση: Με αγώνες για την ανατροπή των μνημονίων τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά


___________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου