ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απεργιακή συγκέντρωση - Το ραντεβού για τις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι στις 11 σε Μουσείο και Πεδίο Άρεως.


ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία 
(καλέσματα και πληροφορίες)

More Sharing Services

Το ραντεβού για τις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι στις 11 σε Μουσείο και Πεδίο Άρεως.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απεργιακή συγκέντρωση

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς:


Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και θα διευκολύνουν τους απεργούς - διαδηλωτές να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) απεργούν από την έναρξη βάρδιας μέχρι και 08:00 και από τις 21:00 έως και τη λήξη βάρδιας. Επομένως μετά τις 8 το πρωί τα δρομολόγια θα γίνονται κανονικά.

Κανονικά θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λόγω επίταξης.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε τροποποιήσεις των δρομολογίων των τρένων από την Τρίτη. Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό την Τετάρτη, τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δεμένα και τα πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ.


****

Χρήσιμες πληροφορίες

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στην απεργία παίρνουν μέρος, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, σε ασφαλιστικά Ταμεία, Ναυτεργάτες και Λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.


* * * *

Διαβάστε τα καλέσματα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και άλλων φορέων και σωματείων:


Γ.Σ.Ε.Ε. Διακήρυξη Γενικής Απεργίας 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι,
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  στην  24ωρη  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  των  Συνδικάτων  την
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013 για να κάνουμε πιο ισχυρή τη ΔΥΝΑΜΗ
μας, για να επιβάλλουμε το ΔΙΚΙΟ μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Υπογραφή  Συλλογικών  Συμβάσεων  για  τη  διασφάλιση  των
βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
• Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για
τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
• Φραγμό  στον  καλπασμό  της  ΑΝΕΡΓΙΑΣ  και  στην
περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
• Ασφάλιση και ασφάλεια δουλειάς, με σεβασμό στα εργασιακά
και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Κατάργηση  των  επιστρατεύσεων  και  των  κυβερνητικών
Συνταγματικών εκτροπών.
• Συνδικαλιστικά–πολιτικά  και  δημοκρατικά  δικαιώματα,  σε
ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
• “MNHMONIO” ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ
Αυστηρή πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και
εισφοροδιαφυγής με δήμευση περιουσιών.
ΤΕΡΜΑ στην ΑΝΟΜΙΑ και ΑΣΥΛΙΑ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ
• Τις δραματικές μειώσεις μισθών-συντάξεων και κοινωνικών
παροχών
• Τις ατομικές συμβάσεις
• Τη λιτότητα διαρκείας
• Τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες
• Την καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών
δικαιωμάτων
• Τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Τις υφεσιακές αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές Κυβερνητικές πολιτικές
των μνημονίων που εξοντώνουν ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Τις  ελαστικές  και  ανασφάλιστες  συνθήκες  ψευτοαπασχόλησης  και
βάρβαρης εκμετάλλευσης εργαζομένων.
Τον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία, τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται
γιατί υπονομεύουν τη δημοκρατία και συκοφαντούν το συλλογικό και
συνδικαλιστικό μας αγώνα.
Τις  νεοφιλελεύθερες  πολιτικές  που  ευνοούν  και  ισχυροποιούν  τους
λίγους και τους τραπεζίτες, που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τους
πολλούς και τους απλούς πολίτες.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, έξω από κόμματα και χρώματα η
συστράτευση και ο κοινός αγώνας, ισχυροποιεί τη δύναμή μας στη
διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις
φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του Λαού και της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
και στην Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 11.00 - ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ


****


Ανακοίνωση Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια αναπαράγεται με σκληρότητα και εμμονή, τώρα επιβάλλεται και με τον απόλυτο κυνισμό!  

ΔΝΤ και Τρόικα, με περίσσιο θράσος, παραδέχονται τώρα ότι "το πρόγραμμα ήταν λάθος"! Κι όμως η Συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, όλο και μεγαλύτερη,  λυσσαλέα ένταση. 

Μας ζητούν συγγνώμη! Κι όμως, εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών/συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Απολύσεις, ανεργία σε ύψη ρεκόρ, διαθεσιμότητες και βίαιη συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, περικοπές μισθών, δραματική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας, μειώσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολεηλασία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των απλών πολιτών, ΟΛΑ αυτά συνθέτουν την πολιτική που επέλεξε η Συγκυβέρνηση να εφαρμόσει και εμμένει σ’ αυτήν.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα -θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού- βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων και εξακολουθούμε να δεχόμαστε απροκάλυπτα και προκλητικά την πιο σκληρή επίθεση εις βάρος μας. 

Συρρικνώνουν βίαια το Δημόσιο και απολύουν χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Η Συγκυβέρνηση, απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, έχοντας ως κύριο στόχο τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου μέσα από την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά εκατόν πενήντα και πλέον χιλιάδες (150.000) έως το 2015, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Μέσα σ αυτόν τον παραλογισμό και με τρόπο κυνικό επέλεξαν στην αρχή όσους βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση. Τους οδήγησαν στην απόλυση αφού προηγουμένως την βάφτισαν "εφεδρεία" και "προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα". 

Στη συνέχεια στο στόχαστρό τους μπήκαν οι ΔΕ Αορίστου Χρόνου. Αφού τους λοιδόρησαν στην προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να χειραγωγήσουν γι’ άλλη μία φορά την κοινή γνώμη, κατέφυγαν ακόμα και στην έκδοση  Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου -αμφιβόλου συνταγματικότητας "καταργώντας" κατ’ ουσίαν και τη Βουλή- και "ετσιθελικά" τους έβαλαν σε "διαθεσιμότητα". 

Νέες απολύσεις προ των πυλών!

Σύντομα θα επεκταθούν σε όλους. Με όχημα τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων. Είναι αποκαλυπτικό ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων της εργασίας έως και 30%. Είναι πασιφανές ότι χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα. Ήδη στο στόχαστρο των καταργήσεων και συγχωνεύσεων έχουν τεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επτακόσιοι Οργανισμοί, με 13.000 εργαζόμενους. 

Το ίδιο θα κάνουν και με την περιβόητη "αξιολόγηση" του προσωπικού. Θα την χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δέσμευσή τους στους δανειστές της χώρας. Θα την χρησιμοποιήσουν για να θυσιάσουν ως άλλη Ιφιγένεια, 25.000 εργαζόμενους -25.000 οικογένειες- μέσα στο 2013. Κατ’ εντολή της Τρόικας, μάλιστα, η διαδικασία επισπεύδεται προκειμένου να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι έως το Μάρτιο και 12.500 έως τον Ιούνιο του 2013.

Την ίδια στιγμή,
Λεηλατούν τα εισοδήματά μας. Οι μειώσεις που έχουμε υποστεί ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%.
Καρατομούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αφού για χρόνια καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας,  μέσω της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος, την κατευθυνόμενη εμπλοκή τους στο Χρηματιστήριο, τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, καθώς και μέσω των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και τη δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων, τους έδωσαν τη χαριστική βολή με το κούρεμα των Ομολόγων. Τώρα τα χαρακτηρίζουν “μη βιώσιμα” και τα οδηγούν στη διάλυση.

Υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα την υγειονομική μας περίθαλψη. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους διαλύεται. Υπηρεσίες Υγείας σκόπιμα εγκαταλείπονται στην τύχη τους, υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται και στη συνέχεια καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Επιχειρούν να μας φιμώσουν, να μας καθυποτάξουν και να μας κρατήσουν κάτω από τον αυστηρό και απόλυτο έλεγχό τους, μέσα από τις νέες δρακόντειες πειθαρχικές διατάξεις. Δεν θεωρείται πλέον απαραίτητη η απόδειξη της ενοχής! Αρκεί μόνο η παραπομπή στο ακροατήριο μετά την όποια καταγγελία για να τεθεί ο οποιοσδήποτε από εμάς σε αυτοδίκαιη αργία!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Δημόσιοι Οργανισμοί, σκοπίμως και συστηματικά, υποχρηματοδοτούνται και “εγκαταλείπονται”, με προφανή σκοπό την περαιτέρω υποβάθμιση της αξίας της ύπαρξης και του ρόλου τους στις συνειδήσεις των πολιτών, με σκοπό στη συνέχεια να θυσιαστούν στο βωμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Μέσα από τη συνεχή περικοπή χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών, την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για άμεσες αποχωρήσεις προσωπικού (είτε μέσω της εφεδρείας είτε μέσω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας είτε μέσω των συγχωνεύσεων Οργανισμών, της διαθεσιμότητας, του «προγράμματος κινητικότητας» και τελικά των απολύσεων εργαζομένων) και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά, η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, καταρρέουν, με προφανείς επιπτώσεις για τους πολίτες.

Οι πόροι για τη λειτουργία του Δημοσίου έχουν σήμερα συμπιεστεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι σχεδόν αδύνατον οι Δημόσιες Υπηρεσίες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του Κράτους, σαρώνει τα πάντα! Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονική περίοδο, που η ελληνική Κοινωνία -των εκατοντάδων χιλιάδων “λουκέτων” μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατ. ανέργων και των 3 εκατ. πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας- έχει ανάγκη την ύπαρξη και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκ μέρους τους Κράτους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Κι όμως! 

Η Συγκυβέρνηση επιμένει να θεωρεί ότι "Δημόσιο είναι ό,τι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες!" κι έτσι, με πρόσχημα τα ελλείμματα, προωθεί: 

·     Τη σταδιακή απόσυρση του Κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται Δημόσια Αγαθά, που είναι θεμελιώδη για τους πολίτες και για το λόγο αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα.

·  Το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος, μόνο και μόνο για να εξευμενισθούν οι αγορές και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες της χώρας.

Προκειμένου μάλιστα να επιβάλει την πολιτική της -αυτή την πολιτική που θίγει όλους μας είτε είμαστε εργαζόμενοι στο Δημόσιο ή στον Ευρύτερο Δημόσιο, είτε είμαστε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε είμαστε μικρομεσαίοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε είμαστε συνταξιούχοι, είτε νέοι που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας- δεν διστάζει να καταφύγει στον αυταρχισμό! 

Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων και των εργαζόμενων, κατά των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης. Επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίησή τους, με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Όταν πλέον δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει, εργαζόμενους που αντιδρούν στη "σφαγή" τους, καταφεύγει σε πολιτική επιστράτευση (!) τους ντύνει στο χακί και τους φιμώνει.

Ταυτόχρονα προωθούν νέο αυταρχικό πλαίσιο σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας να περιορίσουν -έως και να καταργήσουν- το δικαίωμα στην απεργία!  

Προκειμένου μάλιστα να επιβάλει την πολιτική της -αυτή την πολιτική που θίγει όλους μας είτε είμαστε εργαζόμενοι στο Δημόσιο ή στον Ευρύτερο Δημόσιο, είτε είμαστε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε είμαστε μικρομεσαίοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε είμαστε συνταξιούχοι, είτε νέοι που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας- δεν διστάζει να καταφύγει στον αυταρχισμό! 

Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων και των εργαζόμενων, κατά των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης. Επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίησή τους, με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Όταν πλέον δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει, εργαζόμενους που αντιδρούν στη "σφαγή" τους, καταφεύγει σε πολιτική επιστράτευση (!) τους ντύνει στο χακί και τους φιμώνει.

Ταυτόχρονα προωθούν νέο αυταρχικό πλαίσιο σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας να περιορίσουν -έως και να καταργήσουν- το δικαίωμα στην απεργία!  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία. 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.
Πιστεύουμε ότι μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η Κυβέρνηση να ακολουθήσει και στην πολιτική που επιβάλλει  είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωράμε σε νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 και καλούμε όλους στη στήριξη αυτού του αγώνα, διεκδικώντας:

Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.
Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.  Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι  προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.
Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων - Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.
Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία  - Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.  
Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.


ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Άλλα καλέσματα σωματείων και φορέων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου