ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Π. Σκουρλέτης: Θα έχουμε νεκρούς από κρύο αυτό το χειμώνα

Αποσπάσματα συνέντευξης του Π. Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο MEGA (Οικονομέας - Καμπουράκης) για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ




Η αύξηση του ρεύματος είναι μια επιλογή που οδηγεί τελικά στο να έχουμε νεκρούς από κρύο αυτό το χειμώνα. Με δεδομένο ότι με το ρεύμα εισπράττεται τελικά και το χαράτσι, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, η επιλογή αυτή είναι επιλογή αυτό το χειμώνα να έχουμε νεκρούς από το κρύο. Είναι συνειδητή επιλογή. Ή να καούν από ξυλόσομπες ή να καταστραφούν τα δάση - βλέπετε καθημερινά ότι υπάρχει παράνομη υλοτομία - ή να ζούμε σε ένα νέφος αιθαλομίχλης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις λόγω των αιωρούμενων σωματιδίων στις μεγάλες πόλεις όλης της Ελλάδας. Αυτά θα είναι τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επιλογής. Και γνώση έχουν και λόγο έχουν. Τα πράγματα είναι γνωστά καθώς και οι επιπτώσεις. Αντικειμενικά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νεκρούς. Μην κοροϊδευόμαστε. Το ρεύμα είναι πάρα πολύ ακριβό, δεν είναι φτηνό.
Κ. Σκουρλέτη, επειδή τα ελληνικά σας είναι πάρα πολύ καλά, άλλο να λέτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι νεκρός και άλλο να λέτε κάποιος επιλέγει κάποιοι να πεθάνουν.
Το ρεύμα δεν είναι φτηνό στην Ελλάδα, το ρεύμα είναι πολύ ακριβό. Και μάλιστα ένας παράγοντας του υψηλού κόστους για τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις είναι ότι έχουμε ένα από το ακριβότερα ρεύματα, ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη. 

Η ΔΕΗ λέει άλλα. Η Πορτογαλία, η Ισπανία…

Μιλήστε, λοιπόν, και με τον κόσμο της αγοράς να δείτε. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα. Εδώ θα έπρεπε να υπάρχει ειδική πολιτική χαμηλών τιμολογίων. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Είναι και αυτό μια από τις προϋποθέσεις που θέτει το μνημόνιο για τις επόμενες δόσεις. Είναι η ΔΕΗ, το φορολογικό και οι απολύσεις στο δημόσιο. Για τις επόμενες δύο δόσεις μέχρι το Μάρτιο. Άρα, όλα τα άλλα πια είναι ψέματα. Φτάνουν πια τα ψέματα.
Εδώ λοιπόν, έχεις να διαλέξεις. Ή θα πάρω αυτό το ανάλγητο σκληρό μέτρο με επίπτωση, επαναλαμβάνω, να έχουμε και νεκρούς από ψύχος ή θα τα σπάσω και θα πω τέρμα δεν πάει άλλο.


____________
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου