ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και τον τόπο


Πέρασε από χίλια κύματα: Αφετηρία ο χώρος διαλόγου και κοινής δράσης, μετεξελίχθηκε έπειτα σε εκλογική συμμαχία, αποτελούμενος από πολλές συνιστώσες με άλλες τόσες ιδεολογικές και ιστορικές αναφορές. Κι ενώ ο κόσμος του περπάτησε πλάι πλάι στους δρόμους του αγώνα, η δυσπιστία άρχισε να εξασθενεί, δίνοντας τη θέση της σε δεσμούς εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης, συντροφικότητας. Άντλησε τη δύναμή του από τα κινήματα τα οποία στήριξε με όλες του τις δυνάμεις: Από το αντιπαγκοσμιοποιητικό και το Φόρουμ μέχρι την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας και του άρθρου 16, μέχρι την εξέγερση του Δεκέμβρη. Λίγο πριν η χώρα μετατραπεί σε παγκόσμιο πειραματόζωο, κόντεψε να διαλυθεί. Έκανε όμως τη μεγάλη επανεκκίνηση, κατέβασε... εντεκάδα στις εκλογές και με όπλα το δίκιο των από κάτω και τις επεξεργασίες του για την κρίση, έγινε η φωνή όλων των αποκλεισμένων του Μνημονίου. Και έτσι από τα εκλογικά ποσοστά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, διεκδίκησε την πρωτιά. Κι αν δεν την κατέκτησε τον περασμένο Ιούνιο, παραμένει η δύναμη της ελπίδας.
Έναρξη των εργασιών στις 7.30 μ.μ. με ομιλία του Αλ.Τσίπρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σήμερα ενηλικιώνεται. Μια διαδικασία -για να δανειστούμε τα λόγια του επικεφαλής του- “βίαιης ενηλικίωσης”, το στοίχημα να ανταποκριθεί ως πολιτικός φορέας στα αυξημένα καθήκοντα που του έβαλε ο ίδιος ο λαός όταν τον εκτίναξε στο 27%.
Σήμερα λοιπόν αρχίζουν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, αμέσως μετά το “άνοιγμα” από τον συντονιστή της Γραμματείας, Κ. Αθανασίου. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προχωρήσει σε μια αποτίμηση της ιστορίας του σχήματος. Στη διαδρομή, τις επιλογές και πρακτικές που έφθασαν το σχήμα μέχρι εδώ. Στην ενότητα της Αριστεράς, ένα στόχο που σε σημαντικό βαθμό κατακτήθηκε μέσα από το όχημα του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνοντας όσους τον υπερασπίστηκαν με πάθος.
Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σε μια εποχή που οι εξελίξεις τρέχουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς, ότι ο Αλ. Τσίπρας θα αναφερθεί στις εξελίξεις: Τις "θριαμβολογίες" Σαμαρά και τα πραγματικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα του Eurogroup, την πλήρη αποτυχία του προγράμματος ως προς τους αριθμούς, την πλήρη "επιτυχία" του ως προς την κατάρρευση της κοινωνίας, την ανάγκη να υπάρξει μια νέα στρατηγική για τη χώρα που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας. Με αφετηρία την ακύρωση των Μνημονίων και την εγκατάλειψη της λιτότητας, να αρχίσει η διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δανειακή σύμβαση και για τη διαγραφή του χρέους, να αρχίσει η παραγωγική ανασυγκρότηση, η παραγωγή πλούτου και η δίκαιη διανομή του στην κοινωνία.
Θα πρέπει δηλαδή να θεωρείται βέβαιο ότι θα μιλήσει για την αναγκαιότητα μιας νέας κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που είναι η μόνη ικανή να βάλει σε εφαρμογή τους παραπάνω στόχους. Η μόνη ικανή διότι, σε τελευταία ανάλυση, τα στελέχη του ούτε βρίσκονται σε λίστες (βλ. Χριστοφοράκος) ούτε κλειδώνουν λίστες στα συρτάρια τους (βλ. Λαγκάρντ). Εξού και επιμένουν -όπως έκαναν χθες με την πρόταση για την Εξεταστική- στη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη...

Πρωτοποριακή διαδικασία συγκρότησης
Αναφερόμενοι στην πορεία από το καλοκαίρι, όταν αποφασίστηκε ότι ήρθε η ώρα για την ενοποίηση, μέχρι σήμερα, το πρώτο μεγάλο βήμα για τον ενιαίο πολιτικό φορέα, πηγές του σχήματος κάνουν λόγο για μια πρωτοποριακή διαδικασία συγκρότησης που έχει ως επιστέγασμα την τριήμερη Συνδιάσκεψη. “Η κοινωνία δηλώνει μαζικά το παρών και βγαίνει μπροστά με τον ΣΥΡΙΖΑ” λένε για τη συμμετοχή 35 χιλιάδων και πλέον πολιτών, στη μεγάλη τους πλειονότητα νέων μελών, όχι μόνο στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων. Αλλά και στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της χώρας. Με 500 πλέον συγκροτημένες οργανώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη το σύνθημα που έλεγε συχνά ο Αλ. Τσίπρας στην προεκλογική πορεία: Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον λαό και με στόχο να φέρει τον λαό στην εξουσία.
Οι ίδιες πηγές του σχήματος δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εποχή που πραγματοποιείται η ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Σε μια εποχή που τα κόμματα φαίνεται να απολαμβάνουν ολοένα και... χαμηλότερη εμπιστοσύνη από τους πολίτες, που η κρίση εκπροσώπησης είναι βαθιά, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί σχέσεις με πλατιές μάζες. "Οι πρωτόγνωρες, μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μεταξύ άλλων και απάντηση στην απαξίωση και αναξιοπιστία των πολιτικών θεσμών" ανέφεραν και συνέχιζαν: "Αυτό αποδεικνύει ότι η κρίση της πολιτικής δεν αφορά όλους τους κομματικούς χώρους. Αποδεικνύει ότι όταν τα κόμματα συγκροτούνται δημοκρατικά, έχουν στέρεα κοινωνική γείωση και απαντούν με πειστικότητα και αξιοπιστία στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες τότε μπορεί και αναβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας και της πολιτικής ζωής του τόπου".
Η εμπειρία από τους τέσσερις αυτούς μήνες που έχει αρχίσει η διαδικασία ενοποίησης, από τον κόσμο που προσήλθε στις συνελεύσεις και πήρε ενεργά μέρος στη "ζωή" του σχήματος, είναι εκείνη που κάνει τις ίδιες πηγές να μιλούν για τη σφυρηλάτηση ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών. Για τη διαμόρφωση στην πράξη της αναγκαίας λαϊκής ενότητας, της πλέον κρίσιμης προϋπόθεσης για να γίνει πράξη το σύνθημα της Συνδιάσκεψης: "Σταματάμε την καταστροφή οργανώνουμε την ανατροπή".
Καθώς δε το έτερο σύνθημα της Πανελλαδικής είναι: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ", είναι αναγκαίο, λένε τα ίδια στελέχη, από τις τριήμερες εργασίες να μην λείψει κανείς και καμιά.
Σημειώνεται πάντως ότι για τους πιστούς που δεν θα... προσέλθουν, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα θα μεταδοθεί απευθείας, αύριο το απόγευμα στις 7.30 μ.μ., από την ΕΤ1 και  στο ΚΟΚΚΙΝΟ 15,5 FM.
Δ.ΣΦ.

Διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου