ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ζητείται κυβέρνηση πατριωτικής αφύπνισης

Ημ. δημ.: 14/10/2012 - εφ. Η ΑΥΓΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ*


Η μεγάλη Αριστερά, που η κοινωνία αποφάσισε να αναδείξει στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλέον ιστορικές ευθύνες.

Έκπληκτος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις. Είμαι ωτακουστής εδώ και τρεις μήνες μιας μικρής... Βουλής συνταξιούχων, που μαζεύεται το πρωί σε μια καφετέρια στην παραλία της Κορίνθου κοντά στο Λέχαιο. Εκεί κάνω στάση με ποδήλατο για καφέ και την ανάγνωση της "Αυγής". Ακούω, χωρίς να το θέλω, τις συζητήσεις τους. Από την επιφυλακτική αλλά ανεκτική στάση στην τρικομματική κυβέρνηση τον Ιούλιο, η τελευταία... συνεδρίαση την Πέμπτη, ξεχείλιζε από οργή και αγανάκτηση και μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Πάει, τέλειωσε, δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, έλεγε ο ένας. Θυμάσαι εσύ, ρώτησε κάποιος άλλος τον μεγαλύτερο της παρέας, τέτοια εθνική ξεφτίλα, τέτοια εθνική ταπείνωση, να σέρνουν τη χώρα οι Γερμανοί και οι τραπεζίτες με τόσο πρόστυχους εκβιασμούς;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ οι πολίτες τους όρους που είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει η κυβέρνηση – απάτη για να πάρουν τη δόση και μένουν άφωνοι. Ποιος ο λόγος να έχουμε κυβέρνηση και υπουργεία όταν όλα μπορούν να τα κουμαντάρουν ο Ράιχενμπαχ με τον Φούχτελ όπως διέταξε τον Αντωνάκη η Μέρκελ; Ένα μέρος των όρων είναι επιταγές που από καιρό έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις για τον εκσυχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Πλην όμως, ειδικά ο πολλά υποσχόμενος Κ. Σημίτης δεν έκανε απολύτως τίποτα, αφού παραχώρησε την οικονομική εξουσία στους νταβατζήδες των δημοσίων έργων και των προμηθειών και κυβερνούσε ήσυχος απολαμβάνοντας τα αγαθά και τα πλεονεκτήματα της πρωθυπουργίας με την καθολική υποστήριξη των μεγάλων ΜΜΕ.

ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ δεν ζητάνε μόνον να συνεχιστούν οι άγριες περικοπές. Ζητάνε και αυξήσεις. Ζήτησαν αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 15%! Ούτε αυτό δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει η κυβέρνηση - νομαρχία της Γερμανίας. Μα δεν θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας κάτι τέτοιο, χώρια που θα στενάξουν έως ασφυξίας τα φτωχά νοικοκυριά. Εσείς δεν μας λέτε να παίρνουμε μισθούς πείνας για να ανέβει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας; Τι στο διάολο τελικά θέλετε; Αυτό θα μπορούσε να ρωτήσει ο κ. Στουρνάρας, αλλά αυτός ξέρει την απάντηση και απλώς πρέπει να υπακούσει για να πάρουμε τη μεγάλη δόση μας. Και να παραμείνουμε στο ευρώ όπως νομίζει ο πρόεδρος Φώτης, που ενέκρινε τα μέτρα πριν ανακοινωθούν επισήμως.

Η ΜΕΓΑΛΗ μας δόση αφορά 31,5 δισ. ευρώ. Είναι η περιβόητη δόση που έπρεπε να μας δοθεί στις αρχές Ιουνίου, αλλά δεν μας δόθηκε για να εκβιαστούν οι πολίτες και να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτή τη δόση, που δεν ξέρουμε πότε και αν εκταμιευθεί ολόκληρη, τα 25 δισ. θα τα πάρουν οι 4 τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Μετά, 3,5 δισ. τα χρωστούσαμε στην ΕΚΤ. Ήταν ένα ομόλογο που η Κεντρική Τράπεζα απέκτησε στη δευτερογενή αγορά, στο 70% της αξίας του, από αδιευκρίνιστο πωλητή, προφανώς μια ξένη τράπεζα, στην οποία έγινε τεράστια εξυπηρέτηση από την ΕΚΤ για να γλιτώσει το "κούρεμα". Μας μένουν περίπου 3 δισ. και το Δημόσιο χρωστάει περί τα 8 δισ. σε προμηθευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Γερμανοί που ζητάνε τα λεφτά τους διότι διαφορετικά -είπαν- δεν θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα! Στο μεταξύ, καθώς ο Χατζηδάκης ψάχνει με το φανάρι του Διογένη επενδυτές, άρχισαν οι μετακομίσεις μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους (ΦΑΓΕ - 3Ε).

ΛΕΝΕ, χωρίς να ντρέπονται, πως μετά τη δόση, οι τράπεζες θα αυξήσουν τη ρευστότητα στην αγορά. Την αγορά την ρώτησαν αν θέλει δάνεια, αφού οι πελάτες της δεν έχουν ρευστότητα για να αγοράσουν αυτά που πουλάει η αγορά; Είναι άχρηστοι και κυρίως ανέντιμοι. Η Ιστορία με τον Άκη, με τη Siemens, με τους καταλόγους των φοροφυγάδων, με τη λίστα Λαγκάρντ, ακόμα και με τις εκπτώσεις 50% στον έκτακτο φόρο της ακίνητης περιουσία που κατέβαλε ο ελληνικός λαός μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποκαλύπτει την απόλυτη ομηρεία και εθελοδουλία των σαπισμένων κομμάτων της εξουσίας που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες κατεδαφίζοντας όλες τις ηθικές, πολιτισμικές αξίες, την πιο δημιουργική περιουσία αυτού του τόπου. Στη ΔΗΜ.ΑΡ. περιμένουν η τυφλή υποταγή στις εντολές της τρόικας να δικαιωθεί! Δεν ακούνε ούτε και βλέπουν τι γίνεται μέσα και τι έξω από τη χώρα. Νομίζουν ακόμα ότι αγωνίζονται για την Ευρώπη των λαών;

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κραυγάζει. Χρειαζόμαστε ένα νέο ΕΑΜ, με την έννοια της μεγίστης πατριωτικής ενότητας για τη σωτηρία του τόπου μας. Η μεγάλη Αριστερά, που η κοινωνία αποφάσισε να αναδείξει στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλέον ιστορικές ευθύνες. Αν όλοι αναλογιστούν τις δυσκολίες του εγχειρήματος για την απελευθέρωση και αναδιοργάνωση ενός κράτους όπου τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στους περισσότερους τομείς (οικονομικές εφορίες, πολεοδομίες, αστυνομία, προμήθειες υγείας, εκπαιδευτικό σύστημα και δεκάδες ακόμα τομείς), μπορούμε να ελπίζουμε. Η βίαιη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, όπως διατύπωσε ο Γ. Δραγασάκης την υποχρέωση όλων των κομματικών μελών και στελεχών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες πρωτόγνωρες υποχρεώσεις, είναι μονόδρομος. Οι προσωπικές... παλαιοημερολογίτικες ιδεοληψίες δεν αφορούν -ειδικά σήμερα- τον ελληνικό λαό.


________________________
Ημ. δημ.: 14/10/2012 - εφ. Η ΑΥΓΗ
dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου