ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γενική Απεργία την Πέμπτη: "Στις 27 Νοέμβρη όλοι στους δρόμους για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα" - Προσυγκέντρωση στις 10.30, στα Χαυτεία

25.11.2014

  Κοινωνία   


 Γενική απεργία, ΓΣΕΕΑΔΕΔΥΜΕΤΑΣΥΡΙΖΑΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Με νέα μνημονιακά μέτρα λιτότητας προ των πυλών, η Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου πρέπει να γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας: Το ΜΕΤΑ καλεί στην προσυγκέντρωση των Σωματείων, στα Χαυτεία, στις 10.30 - Στις 11.00, στην Πλ. Κλαυθμώνος το κάλεσμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ
Το ΜΕΤΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σ' όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, στην Πανεργατική Γενική Απεργία. 
Προσυγκέντρωση στις 10.30, στα Χαυτεία.

ΜΕΤΑ: Παλλαϊκός Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στις 27 Νοέμβρη


Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η συμπόρευσή τους με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, να εξελιχθεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ.


Το κάλεσμα:

H Πανεργατική Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, έχει ως στόχο να βάλει φρένο στην ψήφιση του νέου μνημονίου και να γίνει η αφετηρία της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής καταστροφής.
Με αυτή την απεργία θέλουμε να σταματήσουμε:
- την ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών σχέσεων αλλά και των τελευταίων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,
- το καλά οργανωμένο σχέδιο της συγκυβέρνησης μέσω του οποίου οδηγείται η «κοινωνική ασφάλιση» στα βράχια, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι συντάξεις εξαθλίωσης και πείνας των 360 ευρώ από το 2015
- το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και της ιδιοκτησίας των πολιτών («κόκκινα» δάνεια κτλ.) υπέρ του Κεφαλαίου και των τραπεζών
- την εγκαθίδρυση της επισφαλούς εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα («ενοικιαζόμενοι» υπάλληλοι, κοινωφελής εργασία, 5μηνα, 6μηνα κτλ.)
- τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, σε δημόσιο τομέα μέσω των διαθεσιμοτήτων, της «αξιολόγησης» και του «επανέλεγχου» των συμβάσεων και σε ιδιωτικό τομέα μέσω της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
- τις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ εργοδοτών, όπως την κατάργηση της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κτλ.
- την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κυρίαρχο αυτό της απεργίας.
Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ ότι δεν έρχονται άλλα μέτρα, ότι «το μνημόνιο τελείωσε», η αλήθεια είναι άλλη και αποδεικνύεται από τον —κοινωνικά βάρβαρο— Προϋπολογισμό του 2015, όπου εντείνεται η φορομπηχτική πολιτική κατά των συνήθων «υποζυγίων» και καταργείται - εξαφανίζεται το κοινωνικό κράτος.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλα τα συνδικάτα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα στους εργαζομένους και την κοινωνία και να δώσουν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη της επιτυχίας της Γενικής Απεργίας.
Τέλος, καλεί όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σ' όλη τη χώρα για να σταλεί ηχηρό μήνυμα Αντίστασης και Ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και της συγκυβερνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να πει ΟΧΙ στα νέα μέτρα και στο νέο μνημόνιο, με όποιο όνομα και εάν είναι αυτό.
Πρέπει μαζικά, σθεναρά να απαιτήσουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που έχει σπείρει την καταστροφή και τον όλεθρο στη χώρα.
Η απεργία δεν είναι το τέλος, αλλά η απαρχή για μεγάλους αγώνες για την Ανατροπή.

   Αθήνα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πλ. Κλαυθμώνος - ώρα 11.00   


Το ΜΕΤΑ καλεί στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Σωματείων, Χαυτεία - ώρα 10.30

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 27 Νοέμβρη όλοι στους δρόμους για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα

Το κάλεσμα και η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για την πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη
Να μην λείψει κανείς μας από την απεργία στις 27 Νοέμβρη.
Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει!
Γι’ αυτό:
Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.
Οι άνεργοι, που βλέπουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους να «βιάζεται», θα είναι εκεί.
Οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, τα «μπλοκάκια» και οι μικροί επιχειρηματίες, θα είναι εκεί.
Οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών, θα είναι εκεί.
Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.
Θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.
Θα είμαστε εκεί για να τους δείξουμε ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν με τον κοινωνικά βάρβαρο προϋπολογισμό του 2015, δε θα περάσουν.
Γιατί γνωρίζουμε καλά, το τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα: 
καινούριο ασφαλιστικό με μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων 
κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων 
χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο 
κορύφωση της φοροεπιδρομής 
επιτάχυνση των ληστρικών ιδιωτικοποιήσεων 
περαιτέρω «πετσόκομμα» του κράτους πρόνοιας 
πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας 
ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας 
Η κυβέρνηση της Αριστεράς, δε θα δεσμευτεί από τις προβλέψεις του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2015, παρά μόνο από την ανάγκη επιβίωσης του λαού και του τόπου, παρά μόνο από τις ανάγκες των πολλών.
Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δε θα γίνει για να μετρήσουμε τις «πληγές» μας, δε θα γίνει για να εκφράσουμε μόνο την οργή μας, απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα.
Θα γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 χρόνια τελευταία. Ώστε το καινούριο να μπορέσει να γεννηθεί.
Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


Τα υλικά του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία:

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: 

Στη Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, συναντιόμαστε ξανά στο δρόμο

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη: «Η ανατροπή τους είναι στα χέρια της γενιάς μας»

Ανάπτυξη για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σημαίνει για τη γενιά μας προγράμματα voucher που δίνουν 1.600 ευρώ στον ωφελούμενο και 5.400 ευρώ στα δουλεμπορικά ΚΕΚ, εθελοντές καθηγητές και δάσκαλοι, μαθητεία μέχρι τα 64, «μπλοκάκι» και βέβαια ανεργία. Τι κι αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, τι κι αν δουλεύουμε «μαύρα», τι κι αν δεν έχουμε συλλογικές συμβάσεις και σωματείο, τι κι αν δε γνωρίσουμε ποτέ τι θα πει εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπής ασφάλιση, εκεί έξω υπάρχει η ανεργία και ο εργοδότης θα απαιτήσει να σκύψουμε το κεφάλι, να συνηθίσουμε να ζούμε ανάμεσα στην “ωφέλεια”, την πολυαπασχόληση και την ανεργία.
Αυτή η εικόνα όμως δεν μας χωράει πια. Όπως δε μας χωράει και το Νέο Λύκειο, τα σχολεία των απολυμένων καθηγητών και των απλήρωτων “εθελοντών”, το πανεπιστήμιο της «ησυχίας, τάξης κι ασφάλειας», η τρομοκρατία και η καταστολή σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας συλλογική αντίσταση.
Στη Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, συναντιόμαστε ξανά στο δρόμο. Οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές/τριες, οι φοιτητές/τριες, οι άνεργοι, οι voucherαδες, οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι μπλοκάκηδες, οι απολυμένοι/ες. Τα ζωντανά κομμάτια της νέας εργατικής τάξης που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση της ίδιας τους της ζωής και της αξιοπρέπειας τους, στο πλάι των μαχητικών και ταξικά προσανατολισμένων εργατικών σωματείων και συνδικάτων. Απέναντι στη συμβιβασμένη γραφειοκρατία των καλύτερων φίλων της εργοδοσίας, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής για τη γενιά μας, για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπεια μας.


ΑΔΕΔΥ: Δε θα σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε

Το φυλλάδιο της ΑΔΕΔΥ για τη Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου

ΓΣΕΕ: Όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στον εργασιακό Μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό



Το κάλεσμα της ΓΣΕΕ


Η ΓΣΕΕ απευθύνει αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, ώστε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί τις αντεργατικές και αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, οι οποίες αποτυπώνονται για ακόμη μια φορά μέσω και του νέου προϋπολογισμού που καταθέτει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή. 





Ένας ακόμη αντεργατικός - αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας και φοροεπιδρομών που οξύνει τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνήθη και μόνιμα υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. 
Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε στις 27 Νοέμβρη κατά των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, το κοινωνικό κράτος να μετατρέπεται σε φιλανθρωπικό, με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνεται. 
Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική καταργώντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. 
Βάζει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, το δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων. 
Παραδίδει έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες, Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά (Ρεύμα, Νερό, Λιμάνια, Υγεία, Παιδεία, Δίκτυα Μεταφορών και Υποδομές). 
Επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ασφάλειας. Ισοπεδώνει πλήρως ακόμα και τα ελάχιστα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας. 
Με επικοινωνιακά τεχνάσματα όμως και με τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αλλάζει. Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις. 
Τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν τις καταστροφικές συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής. 
1 στις 4 θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την κρίση, έχουν χαθεί. 
Το ποσοστό ανεργίας είναι στο 27% όταν στο τέλος του 2008 ήταν 7,2% 
Πάνω από το 70% των ανέργων είναι χωρίς δουλειά περισσότερο από έναν χρόνο. 
Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν αυξήθηκε κατά 30% την περίοδο 2010-12. 
Είμαστε πρώτοι στην Ε.Ε σε φτώχεια και υστέρηση βασικών αγαθών. 


Διεκδικούμε και απαιτούμε: 
Την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο διαμέσου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσο και διαμέσου του Κρατικού Προϋπολογισμού, αντικρούοντας την συνεχιζόμενη φοροδοτική εξουθένωση της μισθωτής εργασίας. Δεν αποδεχόμαστε να κτίζουν δημοσιονομικά πλεονάσματα πάνω σε κοινωνικά συντρίμια. 
Να σταματήσει επιτέλους η δογματική εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες της χωρίς να δίνει λύση. 
Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ. 
Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας. 
Να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις). 
Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 
Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ. 
Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα. 
Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων. 
Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος και να σταματήσει κάθε άλλη παρέμβαση. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι 
Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική με την ίδια αδιέξοδη πολιτική. 
Συνεχίζει να υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, να επιβάλλει μέτρα που οδηγούν στην εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την έξοδο από την κρίση. 


Η ΓΣΕΕ όσο συνεχίζονται αυτές οι καταστροφικές πολιτικές θα συνεχίζει τον αγώνα για να μπει οριστικό τέλος στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν για την κοινωνία και την οικονομία.
 
________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου