ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή συνέντευξη της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των 595 απολυμένων καθαριστριών στο Στρασβούργο


1
Τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας στην απασχόληση και τη ζωή των εργαζομένων και τη σημασία διεθνοποίησης του αγώνα τους που βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, ενόψει και της τελεσίδικης απόφασης του Αρείου Πάγου στις 23 Σεπτεμβρίου, ανέδειξε η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού στο ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι των 595 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Εκ μέρους της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ συμμετείχαν οι Κ. Κούνεβα και Σοφία Σακοράφα που ανέλαβαν τη διοργάνωση και τη φιλοξενία και ο επικεφαλής της ευρωομάδας κ. Δημ. Παπαδημούλης. Στο πάνελ επίσης συμμετείχαν από την πλευρά των καθαριστριών η Δήμητρα Μανόλη και η Γεωργία Οικονόμου. Εξηγώντας γιατί η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε κατά προτεραιότητα τις καθαρίστριες στο Ευρωκοινοβούλιο, παρόλο που δεν είναι οι μόνες που υποφέρουν από την απορρύθμιση της εργασίας, στην Ελλάδα, αναφέρθηκαν τρεις βασικοί λόγοι:
« Η υπόθεση των 595 αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα για το πώς οι πολιτικές που καταστρέφουν θέσεις εργασίας, τις αντικαθιστούν στη συνέχεια με επισφαλείς και κακοπληρωμένες δουλειές, μέσω εργολαβικών συνεργείων. Η απόλυση και η κυβερνητική παράκαμψη της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που τις δικαίωνε, επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα συντελείται ένα πείραμα που αφορά όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σ’ «έναν υποδειγματικό αγώνα αξιοπρέπειας που δίνουν εδώ και ένα χρόνο οι καθαρίστριες,» αναφέρθηκε η Κ. Κούνεβα .« Δυστυχώς , παρά το ότι είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που έχουν χτυπηθεί από τις πολιτικές της τρόικας, δεν είναι πολλοί όσοι αντέχουν και κατορθώνουν να αντισταθούν» πρόσθεσε η κ. Κούνεβα η οποία κάλεσε ευρωβουλευτές, και δημοσιογράφους να στηρίξουν τα συνδικάτα και να συντονίσουν τα βήματα τους κατά της επισφαλούς εργασίας και των απολύσεων.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία το μήνυμα που πήρε η ελληνική κοινωνία από τον αγώνα αυτών των γυναικών» επισήμανε η Σοφία Σακοράφα, προτάσσοντας το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ενότητας και της συνοχής που έχει ο αγώνας των γυναικών. «Πρόκειται για ένα κίνημα που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές και να στηρίξει μια αριστερή κυβέρνηση» πρόσθεσε η ευρωβουλευτής.

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των καθαριστριών και την απόλυτη υιοθέτηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα εξέφρασε με την τοποθέτησή της στη Συνέντευξη Τύπου η Gabi Zimmer, πρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) ενώ την εμπειρία των γαλλικών συνδικάτων από τον επισφαλή κλάδο της καθαριότητας μετέφερε από το συνδικάτο C.G.T, o γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας των εργαζομένων στα λιμάνια της χώρας, Tony Hatbois.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που διοργανώθηκε εντός του Κοινοβουλίου με εργαζόμενες καθαρίστριες στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και με Γάλλους συνδικαλιστές, συμμετείχαν βουλευτές από το Σοσιαλιστικό Κόμμα καθώς και από τους Πράσινους της Ισπανίας και της Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας το απόγευμα της Τρίτης οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης «σήκωσαν το (κόκκινο) γάντι των καθαριστριών, καθώς και πλακάτ με συνθήματα όπως: «δουλειά και αξιοπρέπεια» και «η αλληλεγγύη: το όπλο των λαών είναι το εργαλείο των καθαριστριών».

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου