ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Χωροταξικό Τουρισμού: Υπογράφουμε όλοι ενάντια στο προτεινόμενο καταστροφικό σχέδιο


Καταστροφή του ελληνικού τοπίου και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα επιφέρει το νέο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, υποβαθμίζοντας αρχαιολογικούς χώρους, προστατευόμενες περιοχές και τα ελληνικά νησιά για πάντα.
Το σχέδιο αυτό:
α) Ομαδοποιεί περιοχές – παραδοσιακοί και εγκαταλελειμμένοι οικισμοί αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους.
β) Πριμοδοτεί την δόμηση νέων τουριστικών κατοικιών αδιακρίτως, σε κάθε είδους περιοχές: ορεινές, προστατευόμενες, παράκτιες κλπ
γ) Για πρώτη φορά επιτρέπει την οικοδόμηση σε τεράστια κλίμακα σε όλα τα νησιά - ακόμα και βραχονησίδες με την σπανιότερη χλωρίδα και πανίδα στην Ευρώπη - ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να συνυπολογίζονται η Φέρουσα Ικανότητα τους και η αυτονομία τους σε φυσικούς πόρους όπως το νερό.
Το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος θα είναι ανυπολόγιστο και με αμφίβολα οικονομικά αποτελέσματα όπως έχει αποδειχθεί στην Τουρκία και την Ισπανία, με χιλιάδες απούλητων σπιτιών και κουφαριών.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να εξαιρεθούν από το σχέδιο νόμου τα νησιά κάτω των 130 τ.χλμ., οι αρχαιολογικοί χώροι και οι προστατευόμενες περιοχές.

Υπόγραψε κι εσύ ενάντια στο προτεινόμενο Χωροταξικό του Τουρισμoύ εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για το Χωροταξικό του Τουρισμού: www.ellet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου