ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: "H Κυβέρνηση Ντοπάρεται και Διαλογίζεται"

  Άρθρο του Γιώργου Πάντζα που δημοσιεύτηκε στην Αυγή 12/10/2013


Σε πρόσφατη ημερίδα με θέμα το ντόπινγκ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η καταπολέμηση του ντόπινγκ, είναι ζήτημα "απόλυτης προτεραιότητας τόσο για την Κυβέρνηση συνολικά, όσο και για τον ίδιο προσωπικά".

Η απόλυτη προτεραιότητα λοιπόν. Πόσες φορές άραγε έχουμε ακούσει την έκφραση αυτή από χείλη Υπουργών; Πόσες φορές επίθετα όπως ‘’η κυρίαρχη’’, ‘’η μοναδική’’, ‘’η αποκλειστική’’, συνόδευσαν την λέξη προτεραιότητα. Αμέτρητες; Ίσως. Τόσες πάντως, που εάν η βούληση ήταν υπαρκτή, λογικά η χώρα δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Θα ζούσαμε σε μία κοινωνία πλήρους αρμονίας και γαλήνης. Τα παιδιά θα επιμορφώνονταν κατά προτεραιότητα ιδανικά, τα νοσοκομεία θα λειτουργούσαν κατά προτεραιότητα ως πρότυπο, η οικονομία μας θα ήταν κατά προτεραιότητα εύρωστη. Δεν θα είχαμε μνημόνια, ανεργία στο 30%, συσσίτια, εξαθλίωση, δυστυχία και αυτοκτονίες. Με την διαφορά ότι τα αμέτρητα επίθετα που συνοδεύουν την ‘’προτεραιότητα’’ και απαγγέλλονται με στόμφο, έχουν απαξιώσει την έννοια αυτή και την έχουν εξισώσει με την απόλυτη απραξία.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Mε την δύναμη της σκέψης μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα; Για παράδειγμα αν σκεφτούμε την ευτυχία, θα είμαστε ευτυχισμένοι; Αν σκεφτούμε τον πλούτο, θα έχουμε χρήματα; Αν σκεφτούμε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, αυτό ως δια μαγείας θα λυθεί από μόνο του; Είναι ερωτήματα που ορθώς απασχολούν τον διαλογισμό και την πνευματική άσκηση. Δεν θα έπρεπε όμως να απασχολούν την πολιτική.
            
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μία έκφραση. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια επιθυμία των κυβερνώντων, ή με μια θέληση ή θετική σκέψη. Έχουμε να κάνουμε με μία φράση που έχει ταυτιστεί, δεκαετίες τώρα, με την ανίκανη και άπραγη εκτελεστική εξουσία, η οποία έχει υιοθετήσει την δύναμη της σκέψης ως την μοναδική ‘’πολιτική πράξη’’ για την επίλυση των κοινωνικών ζητημάτων.

Έτσι και με το πρόβλημα του ντόπινγκ. Είναι και αυτό στις προτεραιότητες των κυβερνώντων. Διακηρύξεις όπως: ‘’ είναι στα πλάνα του υπουργείου η πλήρης εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου’’, ‘’είναι αναγκαίος ο διαρκής εμπλουτισμός του θεσμικού μας οπλοστασίου’’ καθώς και ‘’η έγκυρη ενημέρωση κάθε εμπλεκόμενου στον αθλητισμό’’, συνθέτουν αυτήν τη γενικόλογη και αόριστη – κατ’ ουσία ανίκανη – ρητορική του εκτελεστικού συστήματος. Μία γενικολογία και αοριστία που έχει παρελθόν, έχει και συνέχεια.
Κουβέντα για το εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, το οποίο υπολειτουργεί εξ αιτίας των ελλείψεων σε αναλώσιμα, και το οποίο κινδυνεύει για δεύτερη φορά να χάσει την αδειοδότησή του από τη WADA, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις διαδικασίες και στα διεθνή πρότυπα ελέγχου του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ.
Κουβέντα για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ (Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αντιντόπιγκ), το οποίο είναι αυτό που με την επιστημονική ομάδα ουροληψίας που διαθέτει, διενεργεί τους ελέγχους.
Κουβέντα για την υποχρηματοδότηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίες είναι αυτές που αιτούνται τους ελέγχους Αντιντόπινγκ στα διάφορα πρωταθλήματα και αγώνες που διεξάγουν.
Κουβέντα γενικά για όλες εκείνες τις παραμέτρους που έχουν ως αποτέλεσμα η ομάδα ουροληψίας να είναι απλήρωτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και γενικά οι έλεγχοι να έχουν περικοπεί δραστικά ως περιττή δαπάνη.
Καμιά απάντηση για όλα αυτά τα ζητήματα στην ερώτηση που καταθέσαμε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από τις 31/5, ερώτηση που δεν απαντήθηκε ποτέ. Τουλάχιστον γραπτώς. Γιατί προφορικώς η απάντηση δόθηκε από τον Υφυπουργό, με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, στην ημερίδα αναφέροντας για άλλη μια φορά ότι είναι ζήτημα ‘’απόλυτης προτεραιότητας  κτλ κτλ.  Τόσοι μήνες χρειάστηκαν ώστε να ωριμάσει η δύναμη της σκέψης που θα λύσει τη μεγάλη αυτή μάστιγα για τον Αθλητισμό.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν τον Υφυπουργό και ας ‘’σκεφτούμε’’ όλοι μαζί για να λυθεί το πρόβλημα. Ας συνεισφέρουμε το κάτι τις στην κυβέρνηση του Διαλογισμού..      


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Δ/νση: Βασ. Σοφίας 2, Μέγαρο Βουλής των Ελλήνων 10021, Αθήνα

Τηλ2103708387Fax2103708391

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου