ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Δ. Τσουκαλάς: Να κλείσει άμεσα η Αμυγδαλέζα


Αποτέλεσμα «απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια» είναι η εξέγερση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, στην Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος σε δήλωσή του έκανε λόγο για «άλλο ένα αποτυχημένο success story της κυβέρνησης».

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελληνικές και ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πιο πρόσφατα ο Δήμαρχος Αχαρνών, έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους.


Η απόγνωση, και μαζί η ματαιωμένη ελπίδα για ζωή και ελευθερία, είναι οι αιτίες της εξέγερσης των φυλακισμένων στην Αμυγδαλέζα. Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου. Η βίαιη καταστολή της εξέγερσης, τα χημικά και ορισμένα κίτρινα "ρεπορτάζ" δεν μπορούν να κρύψουν άλλο ένα αποτυχημένο "success story" της κυβέρνησης.

Zητάμε να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό.

Κυρίως, όμως, ζητάμε να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια, και αντί γι' αυτά, να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εξατομικευμένη κρίση για μετανάστες και πρόσφυγες που δικαιούνται διεθνή προστασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου