ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δήλωση μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το Συνέδριο


Σχετικά με το ζήτημα της διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέλουμε να εκφράσουμε τις έντονες επιφυλάξεις μας.
Κι αυτό γιατί δεν θέλουμε ένα συνέδριο πρόχειρο, κατώτερο των πραγματικών μας δυνατοτήτων. Υποστηρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ένα συνέδριο ουσίας και όχι ένα συνέδριο καταγραφής συσχετισμών.
Υποστηρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ένα συνέδριο ιδρυτικό και ελπιδοφόρο και όχι ένα συνέδριο μακριά από την ουσία των ζητημάτων που απασχολούν την βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το λαό και την χώρα.
Υποστηρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ένα συνέδριο πολιτικής προετοιμασίας μπροστά στην δύσκολη περίοδο που ανοίγει.
Αυτό θα σήμαινε πλήρης και ολόπλευρη προετοιμασία στα πλαίσια μιας συμφωνίας, μιας πρότασης, μιας πολιτικής γραμμής που θα συνέβαλλε στην δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος αλλαγής, ανατροπής και διεξόδου. Θα σήμαινε αποσαφήνιση συνολικά μέσα στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσα στις οργανώσεις του και στην πλειοψηφία του λαού που κοιτάζει με ελπίδα προς εμάς.
Οι έντονες επιφυλάξεις μας ενισχύονται και από το γεγονός ότι οι εσωτερικές διαδικασίες (σε τοπικές επιτροπές, στις εκλογές νομαρχιακών επιτροπών), πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο μοτίβο ανεπάρκειας και κακής διαδικασίας που είχαμε στην συνδιάσκεψη.
Το εγχείρημα δημιουργίας του νέου φορέα, όπως πάει να πραγματοποιηθεί, φοβόμαστε ότι δεν αποπνέει τίποτα το αυθεντικά καινούριο.
Υποστηρίζουμε ότι αντί της προχειρότητας και του χειροτεχνισμού χρειαζόμαστε μια καθαρή πολιτική για τον φορέα που οικοδομούμε. Χρειαζόμαστε μια πολιτική για την δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ των μελών, ενός φορέα των μελών.
Μετατόπιση του κέντρου βάρους όλης της λειτουργίας στην πολιτικοποίηση, στην εσωκομματική δημοκρατία, στη δράση, στην πρωτοβουλία, στη συμμετοχή. Είναι αναγκαίο το σπάσιμο της λογικής των συσχετισμών και η κατοχύρωση της συμμετοχής χιλιάδων ανθρώπων μέσα στη ζωή και την δράση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Με βάση όλα τα παραπάνω, υποστηρίζουμε ότι θα ήταν πιο σωστό να πάμε σε ένα καταστατικό συνέδριο τον Ιούνιο, και όχι τον Ιούλιο μέσα στο καλοκαίρι, για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα της δημιουργίας και της λειτουργίας του νέου φορέα με το βλέμμα στο μέλλον και στην Αριστερά του 21ου αιώνα. Για τα πολιτικά ζητήματα υποστηρίζουμε ότι θα μπορούσε η διαδικασία να ανοίξει από τώρα, στο πνεύμα που περιγράψαμε πριν. Μέσα από περιφερειακές, τοπικές, νομαρχιακές, κλαδικές συσκέψεις όλων των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με βάση τις αποφάσεις της Κ.Ε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε έτσι, να ξεδιπλώσουμε όλα τα ζητήματα, να συζητήσουμε με ηρεμία και να πάμε σε μια ουσιαστική διαδικασία τον Οκτώβριο για τα πολιτικά ζητήματα.
Ακούσατε όλες τις επιφυλάξεις μας. Ελπίζουμε να τις σκεφτείτε και να προβληματιστείτε γύρω από αυτές.
Σε κάθε περίπτωση αν η πλειοψηφία της Κ.Ε., όπως φάνηκε από την διήμερη συνεδρίαση της, θεωρεί ότι χρειάζεται το συνέδριο να γίνει τον Ιούλιο, θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι θα δουλέψουμε για την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου ουσιαστικού, δημοκρατικού, των μελών, επεξεργασίας μιας πολιτικής πρότασης διεξόδου για τον λαό και την χώρα και δημιουργίας ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος ανατροπής και αλλαγής μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Τα μέλη της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Λουκάς Αξελός
Γιώργος Νικολακάκης
Ρούντι Ρινάλντι
Γιάννης Χατζηαντωνίου

Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ισμήνη Αναγνωστάκη
Βασίλης Ασημακόπουλος
Στέλιος Ελληνιάδης
Βαγγέλης Καραγρηγορίου
Σταύρος Καράμπελας
Νίνα Κασιμάτη
Αντώνης Μαρκόπουλος
Σοφία Μπανιά
Νίκος Νούλας
Έλενα Πατρικίου
Γιάννης Σχίζας
Ελένη Σωτηρίου
Γιώργος Τζαφέρης
Δήμος Τσακνιάς
Γιώργος Χερουβής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου