ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ο.Μ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ


ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ο.Μ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων μάς αναγκάζουν να υποβάλλουμε την παραίτηση μας από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι το κόμμα υπόκειται σε μία άνευ προηγουμένου, αμετάκλητη μνημονιακή μετάλλαξη, με αποκλειστική ευθύνη της ηγετικής του ομάδας. Τα βασικά γεγονότα που μάς οδηγούν σε μία τέτοια απόφαση είναι τα εξής δύο:
§ Η καταστρατήγηση των βασικών προγραμματικών εξαγγελιών του κόμματος (πολιτική απόφαση Ιδρυτικού Συνεδρίου, πρόγραμμα ΔΕΘ) αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι οποίες κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που αντιπάλεψε εξ αρχής όλους τους μονοδρόμους: μνημονιακούς, νεοφιλελεύθερους και αντιδημοκρατικούς. Οι αποφάσεις των τελευταίων εβδομάδων αναιρούν τον ίδιο το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και τον οδηγούν σε μία αναπότρεπτη υποταγή στο εγχώριο και ξένο κατεστημένο, το οποίο πλέον «αναπόφευκτα» θα υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
§ Το κόμμα, εδώ και αρκετό καιρό, στην ουσία δεν λειτουργεί. Κρίσιμες αποφάσεις, που καθορίζουν την πορεία της χώρας και του λαού για τις επόμενες δεκαετίες πάρθηκαν, όχι απλά χωρίς να αποφασιστούν στα αρμόδια όργανα (ΠΓ, ΚΕ, τυχόν Συνέδριο), αλλά ακόμη και εν αγνοία τους. Ακόμη και η απόφαση για τις πρόσφατες εκλογές (που οδηγεί αναμφίβολα σε διάσπαση του κόμματος) λήφθηκε από έναν κλειστό κύκλο, χωρίς καμία εκ των προτέρων ενημέρωση των οργάνων του κόμματος.
§ Θεωρούμε πως δεν έχουμε καμία θέση πλέον σε ένα κόμμα που υποτάχθηκε στα κελεύσματα του εγχώριου κατεστημένου, αλλά και των ξένων επικυρίαρχων. Πολλώ δε μάλλον όταν τα όργανα του δεν συμμετέχουν καν στην διαμόρφωση και άσκηση πολιτικής, αλλά διαδραματίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο, σε ένα κόμμα που ρέπει προς το μνημονιακό βοναπαρτισμό.
§ Εν τούτοις, δεν θεωρούμε ότι η αποστράτευση είναι η κατάλληλη λύση, όσο μεγάλη και αν είναι η απογοήτευση. Ως Έλληνες και Ελληνίδες θεωρούμε ότι το τρίτο Μνημόνιο θα είναι σαρωτικό και ως εκ τούτου επιβάλλεται να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να καταργηθεί μαζί με τα δύο προηγούμενα. Ο αγώνας ενάντια στα κοινωνιοκτόνα Μνημόνια και στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση είναι αναγκαίος και εκείνον θα υπηρετήσουμε και σε κινηματικό και σε πολιτικό επίπεδο, μέσω ενός νέου μεγάλου δημοκρατικού, αντιμνημονιακού πόλου, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία λαϊκή ενότητα για την κατεδάφιση των αντιλαϊκών πολιτικών.
§ Προσδοκούμε στην συμπαράσταση των συνδικαλιστικών κινημάτων των ευρωπαϊκών λαών στον αγώνα μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και για την πολιτική χειραφέτηση από τους αντιδραστικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς , στους κοινούς αγώνες ενάντια στη λιτότητα, το νεοφιλελευθερισμό και την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.

ΡΟΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΑΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΣΙΔΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΙΒΑΛΗΣ ΠΑΝΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ ΠΟΠΗ ΛΗΜΝΑΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΛΗΜΝΑΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΑΒΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΓΟΥΛΗ ΟΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου