ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Α. Τσίπρας: Αρνηθήκαμε την παράδοση της χώρας μας σε ξένα οικονομικά συμφέροντα - Το ΟΧΙ είναι το δικαίωμα του λαού μας να ζήσει όπως του αξίζει

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 


"Τολμήσαμε να αντισταθούμε. Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε συνθήκες ομοψυχίας. Είναι η ώρα για την πιο πλατιά ενότητα, να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του λαού μας να είναι κύριος των αποφάσεών του", τόνισε μεταξύ των άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα στην Ευρώπη: "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί, η Ελλάδα δεν είναι ένα παιχνίδι που τέλειωσε, ο λαός μας θα πει το μεγάλο ΟΧΙ." Και ζήτησε την έγκριση του Κοινοβουλίου για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. 
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: 
Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, γιατί ο λαός της θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια Χθες μας εκβίαζαν με τη ρευστότητα, σήμερα μας εκβιάζουν με το φόβο και την κινδυνολογία. "Ο μόνος μας φόβος είναι ο ίδιος ο φόβος" Από χτες βράδυ ξεκίνησε μια απίστευτη προπαγάνδα φόβουθ, αλλά ας ξέουν ότι καμιά φορά οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα, πεισμώνει ο κόσμος είμαστε ένας λαός που αγαπάει την ειρήνη, αλλά όταν μας κηρύττουν τον πόλεμο, ξέρουμε να πολεμάμε και ξέρουμε να νικάμε 
Δώσαμε μια σκληρή μάχη, σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, για να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή που πήραμε. 
Οι πολίτες ξέρουν ότι κάναμε μια ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού και σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό, μια αμοιβαία συμφωνία με τους εταίρους μας. Επικράτησαν όμως οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών, όσο κι αν υπήρχαν φωνές όπως του Γιούνκερ. Η επιμονή να είναι και το ΔΝΤ στην απόφαση, το οποίο δεν προχωράει σε εκταμιεύσεις, μηδένιζε την πιθανότητα συμβιβασμού. Ίσως κάποιοι είδαν σαν ευκαιρία για εκδίκηση και τιμωρία μιας διαφορετικής φωνής μες στην Ευρώπη, ώστε να παραδειγματισθούν κι άλλοι λαοί, ότι δεν υπάρχει ευκαιρία για άλλη πολιτική μες στην Ευρώπη, εκτός των σκληρών πολιτικών. Καταθέσαμε και ισοδύναμα μέτρα, καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό. 
Επιλέξαμε όμως τα βάρη να καλύψουν αυτοί που αντέχουν να τα σηκώσουν, κι όχι αυτοί που τα σήκωσαν 5 χρόνια τώρα. Αλλά το ΔΝΤ ζήτησε να μετριάσουμε τις προτάσεις για φορολόγηση του πλούτου. Στο όνομα της ιδεοληψίας τους μας ζήτησαν να κόψουμε συντάξεις, μας είπαν πως δεν θα υπολογίσουν τα έξοδα από το τζόγο, μας ζήτησαν να μην περάσουμε τα εργασιακά, να μην νομοθετήσουμε για τις ΣΣΕ και τις απολύσεις. 
Απαίτησαν να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στον τουρισμό. 'Αραγε για ποιον δουλεύουν; Ποιον εξυπηρετούν; Όταν θέλουν να τελειώσουν το πιο ισχυρό όπλο της χώρας, τον τουρισμό; Ας βγάλουν τότε μια ταξιδιωτική οδηγία να μην έρχονται τουρίστες στη χώρα. Έβγαλαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης στη χώρα, με μηνιαίες αξιολογήσεις. Ρευστότητα με το σταγονόμετρο και σκληρη επιτήρηση, ενώ ήθελε μονομερώς το ΔΝΤ να επιτρέπει την χορήγηση της δόσης. Μας ζήτησνα να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα ακόμη σκληρό μνημόνια ύφεσης και θανάταυ της ελληνικής οικονομίας Είχατε προεξοφλήσει ότι θα παραδοθούμε. Αλλά τολμήσαμε να αντισταθούμε. Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε συνθήκες ομοψυχίας. Είναι η ώρα για την πιο πλατιά ενότητα, να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του λαού μας να είναι κύριος των αποφάσεών του. Η επόμενη μέρα της δημοκρατικής επιλογής ενός περήφανου ΟΧΙ θα ενισχύσει την διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας. 
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί, η Ελλάδα δεν είναι ένα παιχνίδι που τέλειωσε. Η πρόταση παραμένει στο τραπέζι για μια ειλικρινή διαπραγμάτευση, για έναν έντιμο συμβιβασμό, όχι για εκβιασμούς. Οσο πιο ισχυρή η βούληση του λαού, τόσο πιο ισχυρή η θέση της χώρας. Μόνο έτσι θα πετύχουμε μια συμφωνία. Δεν αποτελεί μία ρήξη με την Ευρώπη, αλλά μια απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη των δημοκρατικών της αξιών και μια απόφαση αξιοπρέπειας απέναντι σε τακτικές ωμού εκβιασμού. 
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα πει το μεγάλο «όχι» στο τελεσίγραφο και θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη, καθώς αυτό το «όχι» θα είναι και ένα μεγάλο «ναι» στην απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει ένα τελεσίγραφο που προσβάλει την Ευρώπη. Θα δώσουμε λογαριασμό μόνο στο μέλλον και τους αγώνες αυτού του τόπου που αξίζει να έχει μία ελπίδα. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την έγκριση του Κοινοβουλίου για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. 
Είπε επίσης ότι από Δευτέρα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε σχέση με την διαπραγμάτευση, και τόνισε ότι θα γίνει σεβαστό το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ έκανε σαφές ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν ταυτίζεται με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. 'Η Ελλάδα δεν είναι επισκέπτης, ούτε φιλοξενούμενος στην ΕΕ, κανείς δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας βγάλει κι αυτό το δικαίωμα δεν το παραχωρούμε σε κανέναν", σημείωσε. Θα δώσουμε λογαριασμό στους περήφανους αγώνες,στην Ιστορία και στο μέλλον. 
Δεν έχουμε δικαίωμα να βάλουμε ταφόπλακα στη δημοκρατία. Να σταματήσει η χώρα μας να είναι μια αποικία χρέους για δεκαετίες. 


______________ 
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000011619/A-Tsipras-Arnithikame-tin-paradosi-tis-xoras-mas-se-ksena-oikonomika-sumferonta---To-OXI-einai-to-dikaioma-tou-laou-mas-na-zisei-opos-tou-aksizei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου