ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η Δύναμη Πολιτών κοντά στην μικρομεσαία επιχείρηση! - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΩΤΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ


  "Δύναμη Πολιτών"  - 
Φώτης Δεληβοριάς Υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα     


Η Δύναμη Πολιτών κοντά στην μικρομεσαία επιχείρηση! Η Δύναμη Πολιτών δίπλα στους δημότες. Η Δύναμη Πολιτών μαζί με τους επαγγελματίες.
Στην ημερίδα ομιλητές ήταν:
Γιάννης Μηλιός, καθηγητής πολιτικής οικονομίας του ΕΜΠ, υποψήφιος ευρωβουλευτής
Νίκος Σκορίνης, μέλος του Προεδρείου της ΓΕΣΕΒΕΕ
Γιάννης Σωτηρίου, καταστηματάρχης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Δήμου Μαραθώνα.




 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ 
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΩΤΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
                   
 Φίλες και φίλοι
Μια προγραμματισμένη από καιρό κοινωνική υποχρέωση δεν μου επέτρεψε να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση. Ωστόσο θα απευθύνω, ωσεί παρών , αυτό το σύντομο χαιρετισμό.  
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πραγματοποιεί σήμερα τη δεύτερη ημερίδα της για τη διαμόρφωση του προγράμματός της για το Δήμο Μαραθώνα. Η πρώτη ήταν για την αγροτική ανάπτυξη και είχε μεγάλη επιτυχία. Σήμερα θα συζητήσουμε για τον άλλο βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, που είναι τουριστική ανάπτυξη, συμβατή με το περιβάλλον και την ιστορικότητα του τοπίου και οι παράπλευρες με αυτήν δραστηριότητες που θα τονώσουν την αγορά και θα αυξήσουν τα εισοδήματα των επαγγελματιών.
Η άναρχη ανάπτυξη των προηγούμενων δεκαετιών αντιμετώπισε την ανατολική Αττική ως περιοχή δεύτερης κατοικίας, αλλά με απουσία πολεοδομικού σχεδιασμού, έλλειψη υποδομών, προβλήματα συγκοινωνίας, ύδρευσης αποχέτευσης και αλόγιστη τσιμεντοποίηση. 
Τα βουνά αποψιλώθηκαν από τις πυρκαγιές, το πράσινο περιορίστηκε, η θάλασσα ρυπάνθηκε. Η οικοδομική δραστηριότητα και η άνοδος των τιμών της γής, οδήγησαν στην απόκτηση εύκολου πλούτου, που όμως δεν επενδύθηκε σωστά ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές, πάνω στις οποίες θα στηριζόταν η περαιτέρω ανάπτυξη.
Η οικονομική κρίση που ακολούθησε, το σπάσιμο της φούσκας και η μνημονιακή πολιτική οδήγησαν στην νέκρωση της οικοδομής, στην κατάρρευση της τοπικής αγοράς, στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και στην υπερχρέωση των επαγγελματιών που πέρα από το βραχνά της εφορίας αντιμετωπίζουν το κλείσιμο των επιχειρήσεων (όσων έχουν απομείνει) και τη φυλακή.
Η απαλλαγή από τα μνημόνια και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι οι αναγκαίοι όροι για να επανέλθει σταδιακά η οικονομική δραστηριότητα σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Οι εκλογικές διαδικασίες που έρχονται θα είναι ο καταλύτης για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην ανατροπή μιας πολιτικής που μόνο δεινά επισώρευσε στην ελληνική κοινωνία. Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανόρθωση της περιοχής, να είναι συμπαραστάτης στους άνεργους και τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και να συμβάλει αποφασιστικά στην παλινόρθωση των κοινωνικών δομών της υγείας , της παιδείας , της εργασίας, της αλληλεγγύης, που η Κυβέρνηση και η Τρόικα έχουν καταστρέψει.
Και το σημαντικότερο απ όλα είναι να ενεργοποιήσει τους πολίτες, ώστε να πάψουν να είναι παθητικοί θεατές, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τους όρους που θα αλλάξουν τη υπάρχουσα κατάσταση δημιουργώντας πρόοδο και ευημερία. 
Εύχομαι και πιστεύω ότι η σημερινή ημερίδα θα πετύχει τους στόχους της, και θα δώσει στη νέα δημοτική αρχή και στους επαγγελματίες της περιοχής το ζητούμενο πλαίσιο συνεργασίας για να σταματήσει ο κατήφορος και να ανθίσει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
27/4/2014 
ΦΩΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου