ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συνδεθείτε στην ανανεωμένη μας Σελίδα, σας ευχαριστούμε
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το παρόν ιστολόγιο είναι η φωνή της Οργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΣΟΥΛΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαραθώνα είναι στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης Λ.Μαραθώνος και Ν. Πλαστήρα, τηλ. 22940 94688, καθημερινά τα γραφεία λειτουργούν 6 με 9 μ.μ.


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Πάντζας : «Αθλητισμός για τον άνθρωπο και όχι για τα κέρδη»




Αθήνα, 24/2/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αθλητισμός στη χώρα μας που διεξήχθη την Παρασκευή 21/2, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλα τα επίπεδα ο Αθλητισμός, τον οποίο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χρησιμοποίησαν ως εργαλείο πελατειακών σχέσεων και όχι ως κοινωνικό αγαθό επωφελές για το σύνολο. «Δημιουργήθηκε ένα παράπλευρο και παρασιτικό σύστημα ανομίας, μέσα από το οποίο κατασπαταλήθηκαν τεράστιοι πόροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος των κοινωνικών αναγκών στη βάση ενός υγιούς αθλητικού προτύπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σκανδαλώδη κακοδιαχείριση που έγινε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το ξεπούλημα που ακολουθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας τα εξής : «υπερκοστολογήσεις έργων προς όφελος ημετέρων, ημιτελείς αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιφέρεια, οι οποίες τελικά θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, επειδή οι δήμοι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας τους. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Μετά τον ΟΠΑΠ έρχεται ο ΟΔΙΕ, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, το ΣΕΦ και ένα σωρό ακίνητα που σήμερα προσφέρονται όσο-όσο από το ΤΑΙΠΕΔ.»
Ο Γ. Πάντζας έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη μείωση της χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού κατά 70% και την υποβάθμιση της ΓΓΑ που δρομολογείται, με στόχο να δημιουργηθεί μία υπηρεσία-«σφραγίδα», χωρίς επιτελικό ρόλο και αρμοδιότητες ενώ αναφέρθηκε και στην υποχρηματοδότηση κατά 80% του ΕΣΚΑΝ, το οποίο μάλιστα ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στον επαγγελματικό αθλητισμό που, με τη συναίνεση των κομμάτων της συμπολίτευσης, εξακολουθεί και απομυζά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο Βουλευτής τόνισε : «Κάνετε τα στραβά μάτια στην αντιμετώπιση και την εξάλειψη της χειραγώγησης αγώνων, στο ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος», στο ντόπινγκ, στην εκτροφή παρακρατικών μηχανισμών και στα ανεξέλεγκτα φαινόμενα κοινωνικής βίας».
Αφού άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, για τη συνολική καταστροφική πολιτική της στον τομέα του Αθλητισμού, ο Βουλευτής έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας ότι πλησιάζει η ώρα που η υποχρέωση αυτή της Πολιτείας θα υλοποιηθεί με άλλους όρους, δηλαδή με το πρόταγμα «αθλητισμός για τον άνθρωπο και όχι για τα κέρδη».
Τα video και το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Βουλευτή έχουν αναρτηθεί στις παρακάτω διευθύνσεις:

Πρωτολογία: http://wp.me/p2VOlQ-9G

Δευτερολογία: http://wp.me/p2VOlQ-9J

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου